Heerlijke recepten uit de Italiaanse keuken. Culinair, tips over culinaire producten en handige keukenapparatuur.
WIN: Proeven van Italië: Hét standaardwerk voor de Italiaanse keuken!
Het bijna 5 cm dikke boek ‘Proeven van Italië’ heb je niet zomaar uit. De gekozen ondertitel ‘Alles wat je wilt weten over de Italiaanse keuken’ zegt genoeg. De prachtige, vrolijke kaft laat je telkens weer grijpen naar het boek. Dat komt ook omdat het culinaire boek zo is vormgegeven … Lees meer
Zelfgemaakte pizzabodems invriezen
De G3 Ferrari Pizzaoven is een van de huishoudelijke apparaten die we al bijna twintig jaar met veel plezier gebruiken. Het is en blijft dé oplossing om een dunne, krokante pizzabodem te krijgen! Voor ons dus geen Thuisbezorgd pizza’s, geen Domino’s, geen New York Pizza. Met deze zelf half afgebakken … Lees meer
De állerállerlekkerste restaurant-tips van Italië
Tja, vraag je naar het állerállerlekkerste van Italië kun je er eigenlijk wel op wachten dat je wordt bedolven onder antwoorden. Van allerallerlekkerste restaurants, tot allerallerlekkerste eten en meer. Omdat er zoveel bruikbare tips tussen zitten, delen we een selectie daarvan graag ook met jou. Doe er je voordeel mee … Lees meer
Wat is het állerállerlekkerste eten van Italië
Vragend naar het allerlekkerste van Italië werden we niet alleen bedolven onder tips van allerallerlekkerste restaurants, ook volgden heel wat squisitezze, lekkernijen. Ti viene l’acquolina in bocca? Loopt het water je al in de mond?
Natuurlijk valt er over smaak niet te twisten. Bekijk daarom ook de tips onderaan … Lees meer
Vakantie in Italië nóg lekkerder met de gids ‘Lekker Italië’
De Lonely Planet Culnaire gids Lekker Italië: geen droge kost, maar een kleurrijke, met foto’s doorspekte gids met info over eten, drinken, gebruiken etc. Dat smaakt naar meer!
Als je voor het eerst op vakantie naar Italië gaat, is dat lekker. Je kunt dan onmogelijk vermoeden wat een enorme verscheidenheid … Lees meer
Kookboek Veganissima – Luna Trapani
Gezond oud worden, wie wil dat niet. Met voeding heb je daar deels invloed op. Meer plantaardig voedsel eten, betekent dat de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt. Vegan eten is goed voor je gewicht, verlaagt de kans op ziekten en alta pressione, hoge bloeddruk. Doordat er minder dieren … Lees meer
Belinda’s Italiaans bakboek: de heerlijkste bakrecepten uit de Italiaanse keuken
Elke Italiaanse regione heeft wel zijn eigen brood, pizza’s, koekjes, dolci. Denk maar aan schiacciata uit Firenze, Panforte uit Siena, Cannoli uit Sicilia of Panettone uit Milano en Pandoro uit Verona. Houd je van bakken, en van hartig en zoet, maak dan ruimte vrij in je boekenkast. Belinda MacDonalds bakboek … Lees meer
Jutha’s favoriete streek en gerecht: Toscane, ribollita, pappa al pomodoro
Jutha Bakker kan niet kiezen uit twee Toscaanse soepen. Ze vindt ze beide hartverwarmend lekker en een mooie oplossing om voedselversplling tegen te gaan. Dit is haar inzending voor de prijsvraag van het eetleesboek ‘Italia con gusto e Amore’ van Annet Daems.
“Tijdens onze vakanties in Toscane maakten we voor … Lees meer
Carolina’s favoriete gerecht: Spaghetti Carbonara uit de Mugello
Carolina Millin-Dagevos kiest Abruzzo en Toscane als favoriete regione en Spaghetti Carbonara uit Toscane als favoriet gerecht. Ze deelt haar familierecept ervan als inzending van de prijsvraag rondom het etleesboek ‘Italia con gusto e Amore’ van Annet Daems.
“Het is moeilijk om te kiezen omdat ik in de Abruzzen heb … Lees meer
Malgorzata’s favoriete gerecht en streek: pizzelle uit Abruzzen
Malgorzata Golko is helder over haar favoriete Italiaanse streek en gerecht: pizzelle uit Abruzzo. Dit is haar inzending voor de prijsvraag rondom het eetleesboek ‘Italia con gusto e Amore’ van Annet Daems.
“Pizzelle uit Abruzzen is mijn favoriete gerecht. Deze wafels zijn heel snel te maken en erg lekker! Ze … Lees meer
Saskia’s favoriete streek en gerecht: Napels en Amalfi, insalata caprese
Saskia van den Berg is helder over haar favoriete Italiaanse streek en gerecht: Napels, Amalfi, Insalata caprese. Elk restaurant heeft zijn eigen invulling, zo blijkt uit haar inzending voor de prijsvraag rondom het eetleesboek ‘Italia con gusto e Amore’ van Annet Daems.
“Ik houd van simpel en goed. Voor mij … Lees meer