Kookboek Veganissima – Luna Trapani

Gezond oud worden, wie wil dat niet. Met voeding heb je daar deels invloed op. Meer plantaardig voedsel eten, betekent dat de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt. Vegan eten is goed voor je gewicht, verlaagt de kans op ziekten en alta pressione, hoge bloeddruk. Doordat er minder dieren nodig zijn, draag je bovendien bij aan een kleinere CO2 uitstoot. En dat is goed voor de planeet.

Wie ooit goed vegan heeft gegeten, mist zelden de afwezigheid van vlees of vis. Daar waar de vegan lifestyle in eerste instantie geliefd is bij milieubewuste jongeren die het vooral vanwege het dierenwelzijn doen, ontstaat nu een breder besef dat vegan eten bijdraagt aan gezonder oud worden.

Vegan Italiaans koken

Vegetarisch Italiaans koken is vrij gemakkelijk. Volledig plantaardig koken, veganistisch dus, is andere koek. Het kookboek Veganissima biedt uitkomst, zeker als je nog geen ervaring hebt met het volledig plant-based koken.

Veganissima is het derde kookboek van de half-Italiaanse chef Luna Trapani. Haar kookboek helpt je om de stap te maken en om te begrijpen wat je nodig hebt als je uit de losse pols plantaardig wil koken. Ze schrijft het met ervaring: haar Italiaanse restaurant Spritz in het centrum van Antwerpen serveert niet anders dan vegan gerechten.

Luna Trapani: “Waarom ben ik vegan Italiaans gaan koken en is dat niet enorm moeilijk, zo vragen velen mij. Wel, ik vond dat er iets ontbrak in de vegan foodie wereld. Alles was ongeveer hetzelfde: veel buddha bowls, avocado toasts. Er bestonden geen specifieke recepten van gerechten die ik voorheen at als non-vegan. Toen ben ik zelf aan de slag gegaan en ben me gaan verdiepen in de Italiaanse keuken. Tot mijn grote verrassing waren veel Italiaanse gerechten al vegan of vegetarisch en vegan Italiaans was beslist niet zo moeilijk. Met mijn recepten in dit boek wil ik laten zien dat vegan Italiaans lekker, simpel en makkelijk is te bereiden, voor wie dan ook.”

Traditionele recepten met een vegan twist

De gerechten in het kookboek zijn ingedeeld in noorden, midden en zuid Italië. Elk deel bevat zowel voor- als hoofdgerechten, maar ook dolci, zoetigheden. Sommige gerechten zul je al kennen, die hebben nu dus een vegan twist. Bij het doorbladeren van het mooi vormgegeven boek loopt je, dankzij de prachtige foto’s, het water in de mond.

Win het kookboek Veganissima!

De inzendingstermijn is gesloten. Prijswinnaars hebben persoonlijk bericht gehad.

Bekijk drie vegan recepten uit Veganissima

Vegan recept Giardiniera uit Veganissima Vegan recept Scacce Ragusa uit Veganissima Vegan recept Ravioli con zucca e amaretti uit Veganissima
Giardiniera Scacce Ragusane Ravioli di zucca e amaretti

Koop de veganistische kookboeken van Luna TrapaniPermalink naar %s