Heerlijk Italiaanse recepten om mee aan de slag te gaan in de keuken. Een antipasti, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht.
Win een Italiaans Vecchio Amaro del Capo natafelpakket
Italianen sluiten een heerlijke maaltijd af met een digestiefje. Niet voor niets, het draagt namelijk bij aan je spijsvertering. Digestivi als een glaasje grappa, limoncello zijn inmiddels wel bekend buiten Italië. Amaro hoort in hetzelfde rijtje thuis, maar is nog minder bekend. Opvallend want in Italië kennen ze de bitterzoete … Lees meer
Win ‘De Keuken van Sicilië’ van Fabrizia Lanza
Als er een keuken binnen Italië waarin je tal van verschillende invloeden terug ziet en proeft, dan is het wel de Siciliaanse keuken. Het eiland is letterlijk en figuurlijk een buitenbeentje, maar daardoor misschien wel des te spannender…
Het kookboek ‘De Keuken van Sicilië’ is ongetwijfeld een aanvulling op jouw … Lees meer
Kookboek Veganissima – Luna Trapani
Gezond oud worden, wie wil dat niet. Met voeding heb je daar deels invloed op. Meer plantaardig voedsel eten, betekent dat de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt. Vegan eten is goed voor je gewicht, verlaagt de kans op ziekten en alta pressione, hoge bloeddruk. Doordat er minder dieren … Lees meer
Belinda’s Italiaans bakboek: de heerlijkste bakrecepten uit de Italiaanse keuken
Elke Italiaanse regione heeft wel zijn eigen brood, pizza’s, koekjes, dolci. Denk maar aan schiacciata uit Firenze, Panforte uit Siena, Cannoli uit Sicilia of Panettone uit Milano en Pandoro uit Verona. Houd je van bakken, en van hartig en zoet, maak dan ruimte vrij in je boekenkast. Belinda MacDonalds bakboek … Lees meer
Wat is Italië zonder risotto? Niets!
Carlo Cracco… misschien heb je er niet eerder van gehoord, maar als meervoudig chef stellato hij heeft aanzien in Italia. Naast chefkok is hij ook scrittore, schrijver. En is ie een echte ambassadeur van de Italiaanse keuken. Bovendien maar wat orgoglioso, trots, op het Made in italiy.
De … Lees meer
Rossana crème
Het is niet voor het eerst dat er een Italiaans recept in een krant staat waarbij vervolgens een van de ingrediënten lastig te verkrijgen is. Vandaag is het weer zo’n dag. Gevolg: gefrustreerde mensen die een ingrediënt maar niet kunnen vinden en die per mail of telefoon contact opnemen. Alsof … Lees meer
5 zomerse pasta vluggertjes
Is het warm, lig of zit je lekker buiten op het strand of in de tuin en heb je geen zin om te koken? De volgende 5 pasta’s zijn licht op de maag en in een oogwenk te maken! Een zomers culinair vluggertje dus 🙂
De gemiddelde Italië-liefhebber heeft de … Lees meer
Recept: Bavarese di mandarino e panpetato
Nog op zoek naar een lekker kerst dessert? Probeer dan eens dit dessert uit Toscane!
Ingrediënten:
- 500 gr mandarijnensap
- 3 mandarijnenschillen
- 200gram suiker
- 4 eigeel
- 20 gr gelatine
- 200 gr panforte
- 500 gr room
Bereidingswijze:
Verwarm het mandarijnensap met de van het wit ontdane mandarijnen. Leg de gelatine in koud … Lees meer
Recept: Lasagne del pastore
Zoek je nog een gerecht voor de kerst? Probeer dan eens dit heerlijke kerstgerecht uit Piemonte.
Ingrediënten:
- 400 gram lasagnebladeren
- 500 gram rode bietjes
- 300 gram ricotta
- 100 gram geraspte parmigiano
- 30 gram pecorino
- 1 glas droge witte wijn
- 1/4 liter melk
- salie
- roosmarijn
- olijfolie extravergine
- knoflook
- zout
Bereidingswijze:
Fruit … Lees meer
Recept: Bruschetta al pomodoro
Probeer eens dit heerlijk antipasti gerecht uit Puglia!
Ingrediënten:
- 8 dikke sneden grof boerenbrood
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- 2 grote rijpe tomaten
- 1 fijngehakte ui
- 4 fijngehakte ansjovisfilets
- zout
- peper
Bereidingswijze:
Rooster de sneden brood aan beide zijden, wrijf ze aan één kant in met de door midden gesneden teen … Lees meer
Recept: Pizza Bianca
Probeer ook eens deze witte pizza uit Campania.
- 400 gram in plakjes gesneden mozzarella di bufala (de originele van buffelmelk) of fiordilatte (mozzarella gemaakt van koemelk)
- zout en zwarte peper uit de molen
- 4 eetlepels olijfolie extravergine
- 4 deegbollen