Belinda’s Italiaans bakboek: de heerlijkste bakrecepten uit de Italiaanse keuken

Elke Italiaanse regione heeft wel zijn eigen brood, pizza’s, koekjes, dolci. Denk maar aan schiacciata uit Firenze, Panforte uit Siena, Cannoli uit Sicilia of Panettone uit Milano en Pandoro uit Verona. Houd je van bakken, en van hartig en zoet, maak dan ruimte vrij in je boekenkast. Belinda MacDonalds bakboek staat vol met heerlijke Italiaanse baksels. Met haar bakboek leer je meer over de verschillende deegbasissen tot en met het eindproduct. De paginagrote foto’s laten je het water in de mond lopen.

Belinda is weliswaar afkomstig uit Australië, maar woont en werkt in Nederland. Op de Zeedijk heeft ze haar restaurants en dit bakboek is haar tweede kookboek. Ontstaan omdat mensen wilden weten hoe ze het toch voor elkaar krijgt zo lekker te bakken. Ze perfectioneerde haar passie tijdens haar vele culinaire zoektochten in Italië.

Het ene meel is het andere niet…

In het bakboek legt Belinda je ook uit wat voor soorten farina, meel, er zijn. En welke je moet gebruiken om Italiaans brood of pizza mee te maken. De ene bloem is het andere niet. Dat proef je terug in Italiaans gebak; dat heeft een compleet andere structuur en smaak dan Hollands, Duits of Engels gebak.

Het ene gist is het andere niet…

Ze werkt vooral met lievito madre, de Italiaanse versie van zuurdesem. Dat klinkt ingewikkeld, maar is het niet. In haar bakboek legt ze uit hoe je het zelf, thuis kunt maken. Wat je ervoor moet doen om er heel lang plezier aan te beleven. Als je Belinda’s uitleg hebt gelezen waarom ze zo dol is op deze lievito madre en waarom het zo gezond is, dan wil je zelf aan de slag.
[Lees verder na de foto]
Cannoli uit Sicilie van Belinda's italiaanse bakboek

Meer dan 60 bakrecepten

Belinda’s bakboek geeft je toegang tot meer dan 60 recepten voor focaccia, schiacciata, pinsa Romana, aperitiefkoekjes, pizza’s, dolci en biscotti. Ze heeft het boek ingedeeld in seizoenen, wel zo handig in het gebruik.

De basis van het maken van brood en pizza wordt uitgebreid beschreven. Dit heeft als voordeel dat je in plaats van slaafs een recept te volgen, leert over het waarom van de keuzes.

Het kookboek is een aanrader voor als je van bakken en Italië houdt.

La prima cosa è mangiare bene.
Tutto fatto in casa, ancora meglio!
Het belangrijkst is goed eten.
Thuis gemaakt is nog beter!

Bekijk drie recepten uit Belinda’s bakboek

Bekijk drie recepten uit Belinda’s bakboek

Pizza con pera e formaggio di capra Schiacciata Panforte

 

 

Bestel Belinda’s Italiaanse bakboek!

Nu al enthousiast? Bestel dan gelijk Belinda’s Italiaanse bakboek!

Belinda’s Italiaanse bakboek
Belinda MacDonald
ISBN 9789401487139
Hardcover
176 pagina’s
€ 25,99
Bestel het boek via onze Bol.com partnerlink

 

 

Permalink naar %s