Eten en drinken uit de Italiaanse keuken. Tips over producten voor in de keuken om Italiaanse gerechten te bereiden.
Zelfgemaakte pizzabodems invriezen
De G3 Ferrari Pizzaoven is een van de huishoudelijke apparaten die we al bijna twintig jaar met veel plezier gebruiken. Het is en blijft dé oplossing om een dunne, krokante pizzabodem te krijgen!
Voor ons dus geen Thuisbezorgd pizza’s, geen Domino’s, geen New York Pizza. Met deze zelf half afgebakken … Lees meer
Dit bericht werd geplaatst in %1$s door %5$s . Bookmark de permalink .
Nieuw kookboek ‘Med’ van Claudia Roden: eenvoudig verrassend
Eindelijk is er dan, na 25 jaar, weer een nieuw kookboek van Claudia Roden. Ze ging op zoek naar recepturen, testte de gerechten en verwerkte de bijbehorende verhalen uit de mediterrane landen. Het levert een heerlijk kookboek op waarmee je op de bank ploft om te lezen en je te … Lees meer
Italiaanse natuur- en oranjewijnen
Al heel wat jaren ken ik Josje van Oostrom, wijnspecialiste, sommelier. Toen ik las over haar wijnproeverij en masterclass over Italiaanse oranjewijn en natuurwijn, wilde ik er als wijnliefhebber meer van weten.
Josje is gastronoom sommelier opgeleid vanuit de officiële Associazione Italiana Sommelier. Wat is oranjewijn eigenlijk, vraag ik haar. … Lees meer
Help, de Panettone is thuis alwéér op voor Kerst!
En ook dit jaar is het weer niet gelukt om van de Panettone af te blijven. En om heel eerlijk te zijn is de Pandoro (de versie zonder sukade en rozijntjes) ook al aangebroken… Het is zo lekker bij een vers gezette cappuccino of een dampende espresso… Het is overigens … Lees meer
Het geheim van mijn zelfgemaakte pizza
Denk ik aan pizza, dan denk ik aan mijn G3 Ferrari pizzaoventje dat al vele jaren trouw dienst doet. De rode pizzaoven is een van de meest gebruikte apparaten uit onze keuken. Binnen 10 minuten nadat ik de pizzaoven heb aangezet, kan de eerste pizza erin. De pizzaoven wordt zo’n … Lees meer
Wijn uit Piemonte
Barbera, Barbaresco, Barolo, Nebbiolo, Dolcetto… wie van Italiaanse wijn houdt, weet dat deze wijnen uit Piemonte komen. Piemonte is vooral bekend om zijn rode wijnen, maar ook de witte en de rosé mogen er zijn, aldus de broers Jogchum en Reinder. De liefde voor de wijn liep in de loop … Lees meer
5 zomerse pasta vluggertjes
Is het warm, lig of zit je lekker buiten op het strand of in de tuin en heb je geen zin om te koken? De volgende 5 pasta’s zijn licht op de maag en in een oogwenk te maken! Een zomers culinair vluggertje dus 🙂
De gemiddelde Italië-liefhebber heeft de … Lees meer
Unilever neemt Grom over
Het ondernemersavontuur van twee dertigers met hun gelato artigianale, ambachtelijk geproduceerd ijs, maakt een opmerkelijke wending: Grom is overgenomen door Unilever!
A fulmine a ciel sereno, als donderslag bij heldere hemel, was daar in 2003 opeens Grom op het Piazza Paleocapa in het centrum van Torino [Turijn]. Het was … Lees meer
De beroemdste bars van Italië
Soms kom je ze bij toeval tegen. Soms hoor je er pas na je vakantie over. En baal je dat je het niet eerder wist. Je hebt immers écht wat gemist! We hebben het over de locali storici.
Het gaat om restaurants, hotels, bars die geschiedenis hebben geschreven. Bekijk de … Lees meer
Wereldprimeur: pastaprinter Barilla en TNO
Wow, wat een geweldige Italo-olandese samenwerking! Een 3D pastaprinter! Ontwikkeld door TNO in samenwerking met het wereldberoemde Italiaanse pastamerk Barilla. Deze 3D printer is weliswaar een prototype, maar als je het filmpje onderaan dit artikel bekijkt, krijg je gelijk zin om de keuken in te gaan, al zal deze techniek … Lees meer
Giornata Internazionale della Cucina Italiana
17 januari is het de internationale dag van de Italiaanse keuken. Tal van koks wereldwijd doen hier aan mee. Doel is la cucina italiana autentica e di qualità, de authentieke Italiaanse kwaliteitskeuken, onder de aandacht te brengen. Kortom een offensief tegen le contraffazioni, de neppers. Op deze dag gven … Lees meer