Giornata Internazionale della Cucina Italiana

aubergines17 januari is het de internationale dag van de Italiaanse keuken. Tal van koks wereldwijd doen hier aan mee. Doel is la cucina italiana autentica e di qualità, de authentieke Italiaanse kwaliteitskeuken, onder de aandacht te brengen. Kortom een offensief tegen le contraffazioni, de neppers. Op deze dag gven de chefs het gerecht een vooraanstaand plekje op hun menukaart. Op de cruiseboten van Costa Crociera worden er die dag maar liefst 30.000(!) van geserveerd!

Op de achtste editie van deze dag is het parmigiana di melanzane, een heerlijke, gemakkelijk te maken ovenschotel met aubergine. In Italia over het algemeen als een primo geserveerd, hier meestal als hoofdmaaltijd. Sommigen beweren dat het een Napolitaans gerecht is, anderen zeggen dat het is ontstaan in in Sicilia. Het grote voordeel van parmigiana di melanzane is dat je het vooraf kunt bereiden zodat je het alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Het recept parmigiana di melanzane is niet ingewikkeld, dus probeer maar eens uit! Je kunt het ook vegetariërs voorzetten.

In het verleden waren het o.a. spaghetti con la salsa di pomodoro (2014), tiramisù, pesto alla genovese, spaghetti carbonara, risotto alla milanese, ossobuco in gramolata, tagliatelle al ragù.

Mangiamo quel che passa il convento; laten we eten wat de pot schaft…

Permalink naar %s