Alsof je familie het regelt…

A pool with a view...Ik ken ze al 15 jaar. Tina Altieri en haar man Lex Raymakers. Zij calabrese, hij olandese. Ik heb ze klein zien beginnen met Enotria Travel en in de loop der jaren groot zien worden en uit zien groeien tot Italiëspecialist. Zij had voor ogen dat ze het toen nog redelijk onontgonnen Zuid-Italië bekend wilde maken in Nederland. Van haar thuisregione Calabria tot aan Basilicata, Puglia, Campania tot aan Sardegna en Sicilia. Volgens mij is dat goed gelukt! En tegenwoordig overigens ook de rest van il belpaese. Als ik zo de authentieke adresjes op hun website kijk, krijg ik gelijk zin om mijn volgende vakantie te boeken.

Heerlijk verblijven in een agriturismo terwijl alles is geregeldHet échte en pure Italië…

Tina en Lex wilden vakantiegangers het échte en pure Italië laten kennen, dus niet de bekende en drukke gebieden met massatoerisme. Ze wilden met Enotria Tavel persoonlijke aandacht geven aan elke aanvraag. Dat doen ze na al die jaren nog steeds. Nog steeds selecteren ze persoonlijk alle accommodaties. En dat zijn dan de authentieke, kleinschalige accommodaties waar je je nog écht gast en thuis voelt. En waar je in contact komt met de locals. Ze hebben daarbij alweer heel wat jaren een team aan mensen om zich heen die óf Italiaan zijn óf die Italië in hun bloed voelen stromen. Ze vormen una grande famiglia, zoals ze het zelf noemen.

Je krijgt het zelf niet voor elkaar…

Je kunt op hun website kiezen uit een ruim en gevarieerd aanbod aan villa’s en vakantiewoningen, agriturismo’s en Bed&Breakfasts. Maar je kunt er ook rondreizen, fly-drives, speciale reizen maar ook een reis op maat laten samenstellen. Het leuke daarvan is dat het bij die speciale/thema reizen allemaal dingen zijn die je zelf niet of heel lastig gevonden of geregeld krijgt. Bijvoorbeeld een taalcursus, kookworkshop tot rafting/canyoning in Calabria, hardlopen in de Gargano etc. Je kunt zelfs een fietsvakantie boeken op Sardinië of Sicilia of wandelen op Sicilië & de Eolische eilanden. En wil je iets anders, dan stellen ze dat op maat voor je samen.

Heerlijk genieten in Italië!Je kunt onvoorbereid op reis…

Als ik zo die rondreizen bekijk, zou ik niet weten welke te kiezen. Het leuke vind ik dat je een paar dagen op een locatie zit, de unieke dingen in de omgeving kunt ontdekken om vervolgens weer door te reizen naar een volgend agriturismo. De reis is tiptop voorbereid, je kunt dus zelfs onvoorbereid op reis gaan. Tina, Lex en hun team hebben voor jou al de leukste adresjes op een rij gezet die je niet mag missen. En uit ervaring weet ik dat je de beste tips inderdaad van de locals krijgt, dus krijg je ze bij deze van het team van Enotria.

“Benvenuto nella nostra famiglia”

Zuid-Italië is dan wel de bakermat van Enotria Travel, maar toen ze een aantal jaren geleden het reisaanbod van Italia.nl konden overnemen, was dat hét moment. Zodat je ook met hen op reis kan naar Toscana, Piemonte, Umbria, Le Marche… eigenlijk kun je in elke regione met ze op reis, met uitzondering van Valle d’Aosta en Friuli Venezia-Giulia.
Ondanks dat ze inmiddels zijn uitgegroeid tot Italiëspecialist streven ze nog steeds dat familiegevoel na. Wat dat dan is? Ik snapte het wel toen ik het filmpje zag. Ik wil ook op reis en wel nu! 🙂

Permalink naar %s