Heerlijke recepten uit de Italiaanse keuken. Culinair, tips over culinaire producten en handige keukenapparatuur.
Jutha’s favoriete streek en gerecht: Toscane, ribollita, pappa al pomodoro
Jutha Bakker kan niet kiezen uit twee Toscaanse soepen. Ze vindt ze beide hartverwarmend lekker en een mooie oplossing om voedselversplling tegen te gaan. Dit is haar inzending voor de prijsvraag van het eetleesboek ‘Italia con gusto e Amore’ van Annet Daems.
“Tijdens onze vakanties in Toscane maakten we voor … Lees meer
Carolina’s favoriete gerecht: Spaghetti Carbonara uit de Mugello
Carolina Millin-Dagevos kiest Abruzzo en Toscane als favoriete regione en Spaghetti Carbonara uit Toscane als favoriet gerecht. Ze deelt haar familierecept ervan als inzending van de prijsvraag rondom het etleesboek ‘Italia con gusto e Amore’ van Annet Daems.
“Het is moeilijk om te kiezen omdat ik in de Abruzzen heb … Lees meer
Malgorzata’s favoriete gerecht en streek: pizzelle uit Abruzzen
Malgorzata Golko is helder over haar favoriete Italiaanse streek en gerecht: pizzelle uit Abruzzo. Dit is haar inzending voor de prijsvraag rondom het eetleesboek ‘Italia con gusto e Amore’ van Annet Daems.
“Pizzelle uit Abruzzen is mijn favoriete gerecht. Deze wafels zijn heel snel te maken en erg lekker! Ze … Lees meer
Saskia’s favoriete streek en gerecht: Napels en Amalfi, insalata caprese
Saskia van den Berg is helder over haar favoriete Italiaanse streek en gerecht: Napels, Amalfi, Insalata caprese. Elk restaurant heeft zijn eigen invulling, zo blijkt uit haar inzending voor de prijsvraag rondom het eetleesboek ‘Italia con gusto e Amore’ van Annet Daems.
“Ik houd van simpel en goed. Voor mij … Lees meer
Heidy kan niet kiezen… favoriet gerecht en streek
Als Heidy van Daal wordt gevraagd naar haar favoriete Italiaanse streek en gerecht, lijkt ze niet te kunnen kiezen. Dit is haar inzending voor de prijsvraag rondom het eetleesboek ‘Italia con gusto e Amore’ van Annet Daems. Een opsomming van heel wat heerlijkheden:
“Mijn favoriete streken in Italië zijn Zuid-Tirol, … Lees meer
Wat is Italië zonder risotto? Niets!
Carlo Cracco… misschien heb je er niet eerder van gehoord, maar als meervoudig chef stellato hij heeft aanzien in Italia. Naast chefkok is hij ook scrittore, schrijver. En is ie een echte ambassadeur van de Italiaanse keuken. Bovendien maar wat orgoglioso, trots, op het Made in italiy.
De … Lees meer
Dit bericht werd geplaatst in %1$s door %5$s . Bookmark de permalink .
Nieuw kookboek ‘Med’ van Claudia Roden: eenvoudig verrassend
Eindelijk is er dan, na 25 jaar, weer een nieuw kookboek van Claudia Roden. Ze ging op zoek naar recepturen, testte de gerechten en verwerkte de bijbehorende verhalen uit de mediterrane landen. Het levert een heerlijk kookboek op waarmee je op de bank ploft om te lezen en je te … Lees meer
Spotify als kookwekker voor perfecte pasta
Het geheim van een goede pasta zit ‘m ook in de kooktijd. Je kunt de tempo di cottura wel op de verpakking zetten, maar je kunt het ook nóg gemakkelijker maken. Namelijk door een playlist te kiezen op Spotify met precies de juiste lengte. Het bekende Italiaanse pastamerk Barilla biedt … Lees meer
Proef, ruik, voel en waan je in Valtellina
Wat is het toch bijzonder wat je smaakpapillen met je kunnen doen…
Op het moment dat ik de verschillende soorten Bresaola, kaas en wijn uit Valtellina proef, ruik en voel tijdens een online Zoom-proeverij, kan ik niet vermoeden wat de uitwerking is. Namelijk dat de retrogusto, nasmaak en afdronk, zich … Lees meer
Italiaanse natuur- en oranjewijnen
Al heel wat jaren ken ik Josje van Oostrom, wijnspecialiste, sommelier. Toen ik las over haar wijnproeverij en masterclass over Italiaanse oranjewijn en natuurwijn, wilde ik er als wijnliefhebber meer van weten.
Josje is gastronoom sommelier opgeleid vanuit de officiële Associazione Italiana Sommelier. Wat is oranjewijn eigenlijk, vraag ik haar. … Lees meer
Rossana crème

Het is niet voor het eerst dat er een Italiaans recept in een krant staat waarbij vervolgens een van de ingrediënten lastig te verkrijgen is. Vandaag is het weer zo’n dag. Gevolg: gefrustreerde mensen die een ingrediënt maar niet kunnen vinden en die per mail of telefoon contact opnemen. Alsof … Lees meer