Heerlijke recepten uit de Italiaanse keuken. Culinair, tips over culinaire producten en handige keukenapparatuur.
Wat is Italië zonder risotto? Niets!
Carlo Cracco… misschien heb je er niet eerder van gehoord, maar als meervoudig chef stellato hij heeft aanzien in Italia. Naast chefkok is hij ook scrittore, schrijver. En is ie een echte ambassadeur van de Italiaanse keuken. Bovendien maar wat orgoglioso, trots, op het Made in italiy.
De … Lees meer
Dit bericht werd geplaatst in %1$s door %5$s . Bookmark de permalink .
Nieuw kookboek ‘Med’ van Claudia Roden: eenvoudig verrassend
Eindelijk is er dan, na 25 jaar, weer een nieuw kookboek van Claudia Roden. Ze ging op zoek naar recepturen, testte de gerechten en verwerkte de bijbehorende verhalen uit de mediterrane landen. Het levert een heerlijk kookboek op waarmee je op de bank ploft om te lezen en je te … Lees meer
Spotify als kookwekker voor perfecte pasta
Het geheim van een goede pasta zit ‘m ook in de kooktijd. Je kunt de tempo di cottura wel op de verpakking zetten, maar je kunt het ook nóg gemakkelijker maken. Namelijk door een playlist te kiezen op Spotify met precies de juiste lengte. Het bekende Italiaanse pastamerk Barilla biedt … Lees meer
Proef, ruik, voel en waan je in Valtellina
Wat is het toch bijzonder wat je smaakpapillen met je kunnen doen…
Op het moment dat ik de verschillende soorten Bresaola, kaas en wijn uit Valtellina proef, ruik en voel tijdens een online Zoom-proeverij, kan ik niet vermoeden wat de uitwerking is. Namelijk dat de retrogusto, nasmaak en afdronk, zich … Lees meer
Italiaanse natuur- en oranjewijnen
Al heel wat jaren ken ik Josje van Oostrom, wijnspecialiste, sommelier. Toen ik las over haar wijnproeverij en masterclass over Italiaanse oranjewijn en natuurwijn, wilde ik er als wijnliefhebber meer van weten.
Josje is gastronoom sommelier opgeleid vanuit de officiële Associazione Italiana Sommelier. Wat is oranjewijn eigenlijk, vraag ik haar. … Lees meer
Rossana crème

Het is niet voor het eerst dat er een Italiaans recept in een krant staat waarbij vervolgens een van de ingrediënten lastig te verkrijgen is. Vandaag is het weer zo’n dag. Gevolg: gefrustreerde mensen die een ingrediënt maar niet kunnen vinden en die per mail of telefoon contact opnemen. Alsof … Lees meer
Help, de Panettone is thuis alwéér op voor Kerst!
En ook dit jaar is het weer niet gelukt om van de Panettone af te blijven. En om heel eerlijk te zijn is de Pandoro (de versie zonder sukade en rozijntjes) ook al aangebroken… Het is zo lekker bij een vers gezette cappuccino of een dampende espresso… Het is overigens … Lees meer
Het geheim van mijn zelfgemaakte pizza
Denk ik aan pizza, dan denk ik aan mijn G3 Ferrari pizzaoventje dat al vele jaren trouw dienst doet. De rode pizzaoven is een van de meest gebruikte apparaten uit onze keuken. Binnen 10 minuten nadat ik de pizzaoven heb aangezet, kan de eerste pizza erin. De pizzaoven wordt zo’n … Lees meer
Wijn uit Piemonte
Barbera, Barbaresco, Barolo, Nebbiolo, Dolcetto… wie van Italiaanse wijn houdt, weet dat deze wijnen uit Piemonte komen. Piemonte is vooral bekend om zijn rode wijnen, maar ook de witte en de rosé mogen er zijn, aldus de broers Jogchum en Reinder. De liefde voor de wijn liep in de loop … Lees meer
5 zomerse pasta vluggertjes
Is het warm, lig of zit je lekker buiten op het strand of in de tuin en heb je geen zin om te koken? De volgende 5 pasta’s zijn licht op de maag en in een oogwenk te maken! Een zomers culinair vluggertje dus 🙂
De gemiddelde Italië-liefhebber heeft de … Lees meer
’s werelds beste restaurant is in Italië
Sinds 13 juni 2016 ligt il miglior ristorante al mondo, het beste restaurant ter wereld, in Italia, in de Via Stella 22 in Modena om precies te zijn. De eer is aan Osteria Francescana ten deel gevallen. De premiazione, prijsuitreiking, vond plaats tijdens de 15e editie van de prestigieuze … Lees meer