Win ‘De Keuken van Sicilië’ van Fabrizia Lanza

het kookboek De keuken van Sicilie van Fabrizia LanzaAls er een keuken binnen Italië waarin je tal van verschillende invloeden terug ziet en proeft, dan is het wel de Siciliaanse keuken. Het eiland is letterlijk en figuurlijk een buitenbeentje, maar daardoor misschien wel des te spannender…

Het kookboek ‘De Keuken van Sicilië’ is ongetwijfeld een aanvulling op jouw kookboekenkast. Maak nu kans op een van de vijf exemplaren die we mogen weggeven! Daarover verderop meer…

De pistachenoot valt niet ver van de boom

Fabrizia Lanza, auteur van het kookboek De keuken van Sicilie Auteur Fabrizia Lanza weet waar ze het over heeft. Haar familie woont al sinds mensenheugenis op het eiland. Haar moeder richt 35 jaar de Anna Tasca Lanza Cooking School op ten zuiden van Palermo. Fabrizia keert na jarenlang niet op het eiland te hebben gewoond, terug en geeft in dit Sicilaanse kookboek boordevol recepten in elk geval een inkijkje te geven, niet alleen in recepten, maar ook in de groenten, fruit, noten en meer lekkers dat het eiland voortbrengt.

Dé Siciliaanse keuken en dé Siciliaan bestaan niet

Fabrizia maakt wel een kanttekening: “Dé Siciliaanse keuken bestaat niet. Net zo min als dé Siciliaan of hét recept voor caponata: er zijn zoveel verschillen! Het eiland heeft veel verschillende gezichten en minstens zovele smaken. Dat komt ook door het landschap dat zo veelzijdig is. Als je aan Sicilië denkt, denk je aan langgerekte stranden met azuurblauwe zee. Maar het eiland kent ook heuvels en hoge, ruige bergen. Die verschillen én de infrastructuur van het eiland zorgt ervoor dat elke streek zijn eigen producten en gerechten heeft. En dan kende Sicilië ook nog verschillende overheersers: van Vikingen tot Grieken, van Romeinen tot Arabieren, van Spanjaarden tot Fransozen. Ze drukten allemaal hun stempel op de Siciliaanse keuken. ”

313 pagina’s smullen

keuken van sicilië - fabrizia lanza
Het 313 pagina’s tellende kookboek met harde kaft bevat een mooie mix aan informatie en recepten: van voorgerechten, soepen, pasta, rijst, vlees, vis, groenten, pizza, brood tot desserts. De talrijke foto’s zorgen voor een appetijtelijke aanblik che ti fa venire l’acquolina in bocca, die je het water in de mond doet lopen. Ken je bijvoorbeeld kikkererwtenfritters, watermeloenpudding of citroenknoopkoekjes?

De recepten worden afgewisseld met weetjes. Fabrizia heeft het zelfs over broodkruimels: er wordt niets sprecato, weggegooid!  En zo leer je dat in menig huishouden de kaas op bijvoorbeeld bucatini wordt vervangen door… broodkruimels!
De (overige) ingrediënten zijn te vinden in de supermarkt, op de markt en bij Italiaanse delicatessenzaken.

Win De Keuken van Sicilië van Fabrizia Lanza

Penne Pic Pac uit het kookboek De keuken van Sicilie Ingelegde artisjokken uit het kookboek De keuken van Sicilie Pasta Norma uit het kookboek De keuken van Sicilie
Penne Picchio Pacchio
Carciofi sott’olio
Pasta alla Norma

De inzendingstermijn is inmiddels gesloten. Prijswinnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen. Gelukkig kun je bovenstaande recepten ook zonder dat je het kookboek ‘De Keuken van Sicilië’ hebt gewonnen, bereiden.

Bestel ‘De Keuken van Sicilië’ van Fabrizia Lanza

Enthousiast? Bestel dan gelijk ‘De Keuken van Sicilië’ van Fabrizia Lanza!
Hardcover, 313 pagina’s, € 35
Bestel het boek via onze Bol.com partnerlink

Permalink naar %s