Win zomerleesboek ‘De Gouden IJscoupe’ – Eveline Baar

De Gouden IJscoupe - Evenline BaarHeb je kinderen van een jaar of tien? Die houden ongetwijfeld van een heerlijk Italiaans ijsje. Met het zomerleesboek ‘De Gouden IJscoupe’ leren ze tal van interessante weetjes over (de geschiedenis van) van het Italiaanse gelato, schepijs! Het boek is door de kinderjury uitgeroepen tot ‘beste boek 2025’
En jouw kroost kan het zomerleesboek winnen! Daarover straks meer.

Zalig zomerleesboek

De Gouden IJscoupe - Evenline BaarIn het leesboek worden ze deelgenoot van een zomerse zoektocht naar het oudste recept voor Italiaans ijs. Vito woont met zijn familie boven hun gelateria, ijssalon. Als de uitnodiging voor de belangrijkste ijswedstrijd van het jaar wordt bezorgd, verandert alles. Om de vijftigste Gouden IJscoupe te winnen, moet Vito’s vader het oudste recept voor Italiaans ijs ooit maken.

Vito verzamelt al zijn moed en gaat op zoek naar het recept, samen met zijn beste vriendin en zijn oma. Wint zijn familie na al die jaren dan eindelijk De Gouden IJscoupe? En wat heeft opa’s verdwijning lang geleden met de wedstrijd te maken?

Ga mee op reis door Italië in dit warme verhaal over vriendschap, familie en mogen zijn wie je bent. Lees alvast een fragment uit ‘De Gouden IJscoupe’!

Zoet op de achterbank met Radio Gelato, de literaire Podcast!

Wil je de kinderen zoet houden op de achterbank van de auto, zet dan de podcast Radio Gelato op die hoort bij dit zalige zomerleesboek. De vijf afleveringen zijn gemaakt voor kinderen. Ze luisteren naar de avonturen van vijf helden uit de Italiaanse ijsgeschiedenis: Plinius, Marco Polo, Ruggeri, Buontalenti en Procopio. En ontdekken hoe Italiaans ijs wordt gemaakt.

Volgens Andrea Maddalena, vertolker van de helden is het een mooie samensmelting van Italië en Nederland en vormt het een brug tussen 2 culturen.

Hoe kom je erop?

Eveline Baar schepte als scholier jarenlang ijsjes bij de IJssalon Mazzoli in Amersfoort. Ze hield er de liefde voor Italiaans ijs en voor het ambacht aan over. Een mooie inspiratiebron voor dit zalige zomerleesboek voor kinderen vanaf tien jaar.

Voordat je figli, kroost, gaat piepen: het boek bevat niet alleen maar lettertjes maar ook illustraties van Karin van der Vegt. ;-P

Win zomerleesboek ‘De Gouden IJscoupe’

De inzendingstermijn is gesloten. Prijswinnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen.

Bestel ‘De Gouden IJscoupe’ alvast online!

Leestip

Bekijk ook de Italiaanse ijs-special!

Permalink naar %s