Toscanini beste mediterrane restaurant in Gault Millau 2025

© Toscanini restaurant Amsterdam Op 10 februari was de lancering van de 2025 editie van restaurantgids Gault&Millau in Nederland. Er prijken ook heel wat Italiaanse restaurants in deze meer dan 850 top-restaurants tellende gids. Restaurant Toscanini uit Amsterdam is in de 2025-gids verkozen tot Mediterraan restaurant van het jaar. Niet echt een verrassing, maar het blijft eervol en leuk natuurlijk. Congratulazioni!

Het restaurant aan de Lindengracht 75 in de Jordaan is heel wat keren in de prijzen gevallen. Dit dankzij de uitstekende kwaliteit ingrediënten die op uitstekende wijze zijn bereid. De ongedwongen sfeer in het restaurant van Leonardo Pacenti en Maud Moody wordt in binnen- en buitenland geroemd. Dankzij de grote populariteit dien je sinds jaar en dag tijdig te reserveren bij Toscanini.

Maud: “Het is een hele eer! Ik wil graag benadrukken dat het een enorm team-effort is. We doen het allemaal samen, met veel plezier bovendien. Dat werpt al heel lang zijn vruchten af. Sinds kort is Susan van der Sande ook mede-eigenaar. Ze staat niet alleen op de vloer als gastvrouw, maar doet ook de wijnkaart en backoffice. En vergeet ook niet Joris van Tongeren, onze chef. Hij staat net als chef-eigenaar Leonardo achter de potten en pannen.”

De 2025 beoordeling van Toscanini

Leonardo Pacenti - restaurant Tosccanini Amsterdam

Leonardo Pacenti

In de Gault&Millau gids 2025 staat bij Toscanini zowel twee koksmutsen, als een hartje, smiley en een druiventros. Ook krijgt het restaurant 14,5 van de 20 punten. Ze vallen daarmee precies tussen twee categorieën in van Gault&Millau:

13 en 14: Goede, verzorgde tafel, betrouwbaar en soms origineel
15 en 16: Restaurant of brasserie die een bijzondere keuken brengt

Beoordelingscriteria Gault&Millau

De gids kijkt voor de beoordeling niet alleen naar hoe de gerechten zijn bereid, maar tevens naar de ingrediënten, ontvangst, het wijn-advies, de openingsdagen. Ook wordt er gekeken of de chef wel of niet aanwezig is. Tot slot wordt meegewogen hoe het staat met aandacht voor de gasten, timing en sfeer. Zelfs het comfort van de stoelen telt mee, meldt de restaurantgids.

Voor wie niet bekend is met de Gault&Millau beoordeling, bij deze een extra toelichting:

Een bovengemiddeld restaurant kan in de beoordeling maximaal drie koksmutsen krijgen. De toplaag van de restaurants krijgt bovendien nog punten toegekend. Daarnaast kan een restaurant nog een hartje, smiley en druiventros krijgen. Toscanini heeft de icoontjes allemaal.

Het hartje staat voor ‘een van de favorieten van de inspecteur’. De smiley staat voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding; de druiventros voor een sublieme wijnkaart.

De puntentoekenningen staan voor:

12: Restaurant van een eerlijk tot interessant niveau
13 – 14: Goede, verzorgde tafel, betrouwbaar en soms origineel
15 – 16: Restaurant of brasserie die een bijzondere keuken brengt
17 – 18: Zeer bijzondere tafel, memorabele herinneringen
19 – 20: De onbetwistbare top

En verder….

In Gault&Millau tref je heel wat meer Italiaanse top restaurants

Enne… voor wie denkt dat er nog een Italiaan in de prijzen is gevallen: Europizza kreeg de ‘prijs plezier van het jaar’. Dit Amsterdamse restaurant is hip&happening, maar heeft geen vleugje vleugje Italiaans.

Leestips

Restaurant Toscanini Team ©

© Foto: Restaurant Toscanini

Kook thuis alla Toscanini

Permalink naar %s