5 zomerse pasta vluggertjes

Pastagerechten tipsIs het warm, lig of zit je lekker buiten op het strand of in de tuin en heb je geen zin om te koken? De volgende 5 pasta’s zijn licht op de maag en in een oogwenk te maken! Een zomers culinair vluggertje dus 🙂
De gemiddelde Italië-liefhebber heeft de ingrediënten standaard in huis!

 1. Spaghetti met citroen en munt
  Deze zomerse spaghetti smaakt heerlijk met een soort van (koude) vinaigrette van olio extra vergine, citroensap, zout en wat fijngehakte munt. Vind je munt net wat te heftig voor bij de pasta, dan kun je ook kiezen voor peterselie.
 2. Spaghetti met cherrytomaatjes en mozzarella
  Doe wat olio extra vergine in een pan, snijd de cherrytomaatjes door de helft of in vieren en laat ze een kwartiertje rustig garen in de olijfolie. Met de platte kant van de vork kun je ze ook een beetje indeuken zodat het vruchtvlees en vocht  mengt met de olijfolie. Voeg naar believen zout en peper toe. Voeg vervolgens de gekookte (en afgegoten) spaghetti toe. Laat dit rondwalsen in de pan en voeg op het eind klein gesneden stukjes mozzarella toe
 3. Spaghetti met pistachenootjes
  Hak de gepelde pistachenootjes heel fijn en rooster ze in een heel klein beetje olie in de pan. Voeg wat slagroom toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gekookte (en afgegoten) spaghetti toe, laat het even rondwalsen in de pan zodat het goed mengt. Klaar!
 4. Spaghetti olio, aglio, peperoncino.
  Verwijder voor deze klassieker de zaadjes verwijdert uit een verse rode peper. De klein gesneden peper laat je vervolgens samen met de knoflook garen in een pannetje met olio extra vergine. Haal de knoflook uit de pan en voeg op het eind een beetje pastawater toe. Laat vervolgens je gekookte (en afgegoten) spaghetti rondwalsen in de pan zodat deze helemaal wordt bedekt door de saus. Snijd peterselie klein, strooi die erover heen en klaar is kees!
 5. Spaghetti met olie, knoflook en ansjovis
  Houd je niet van pittig, dan kun je beter deze variant maken. Je maakt dit op dezelfde manier als de pasta hierboven.

Kun je geen genoeg krijgen van pasta, bekijk dan ook tientallen smakelijke Italiaanse pastarecepten

Permalink naar %s