Overnachtingstip op weg naar Italië

copyright Claudia ZaninVoor elke reis naar Italië regelen we vooraf een hotel onderweg. Meestal doen we dat op 2/3e van de route. Dit jaar belandden we in Flintsbach am Inn, dit ligt ter hoogte van Rosenheim, onder München in Bayern [Beieren] dus. Handig voor wie over Innsbruck en de Brennerpas naar Italië wil, maar ook voor wie via de Autobahn A8 richting Salzburg naar Villach wil rijden om daar de grens over te gaan.

Flintsbach ligt zo’n 10 km van de snelweg af. Het is een slaperig dorpje aan de voet van de bergen. Op een van die hoge rotsen zie je Burg Falkenstein liggen, een fort dat dateert uit het jaar 1000. In de buurt heb je ook een tandrad-treintje, ook leuk voor als je wat meer tijd hebt. Maar in ons geval regent het pijpenstelen, dus besluiten we maar onder een grote parasol in de aan het hotel grenzende Biergarten te blijven om te genieten van een Weizenbier en Bretzel.

Hotel in Flintsbach, copyright Claudia Zanin

Het eeuwenoude Flintsbach heeft verschillende hotels; wij kiezen voor de Metzgerei Gasthaus Falkenstein. Het Gasthaus ligt aan de doorgaande weg en het gebouw uit 1754 beschikt maar over een paar kamers met charmante, Bayrische inrichting. We reizen met z’n drietjes en hebben de mazzel dat zoonlief (15) de, in onze ogen, mooiste kamer krijgt: ‘zua Ochsenoim’, thuis bij de ossen (die liggen ’s avonds trouwens bij het Gasthof op ons bord…). De foto’s spreken voor zich – de kamer is helemaal in sfeer opgebouwd, kortom: een plaatje 🙂

Flintsbach, toegang tot kamer, copyright Claudia Zanin

Kamer in hotel Flintsbach, copyright Claudia Zanin

Als je een rondje door het Flintsbach loopt, zie je charmante huizen, vaak zelfs ouder dan ons hotel. Kijk vooral ook even bij op de aan het kerkje gelegen kerkhof. De ijzeren kruizen op de graven dateren uit de 18e en 19e eeuw en zijn prachtig gedecoreerd.

De kerk van Flintsbach, copyright Claudia Zanin

En natuurlijk kijk je ook even bij de metershoge, mooi gedecoreerde Maibaum.

de Maibaum in Flintsbach, copyright Claudia Zanin

Voor het diner hoef je het Gasthaus niet uit. Het vlees uit eigen Metzgerei, slagerij, is overheerlijk. Na afloop nog even een rondje lopen door het dorp en dan op tijd naar bed om de volgende ochtend uitgerust door te reizen naar Italië.

copyright Claudia Zanin

copyright Claudia Zanin

Permalink naar %s