De beroemdste bars van Italië

caffe_greco_romaSoms kom je ze bij toeval tegen. Soms hoor je er pas na je vakantie over. En baal je dat je het niet eerder wist. Je hebt immers écht wat gemist! We hebben het over de locali storici.

Het gaat om restaurants, hotels, bars die geschiedenis hebben geschreven. Bekijk de volgende keer voordat je op vakantie gaat maar eens de website van Locali Storici. Daar staan ze allemaal gerangschikt op alfabetische plaatsnaamvolgorde.

Met regelmaat van de klok halen de locali storici top tien lijstjes van bekende reisgidsen of websites. Gaat het om de beste bars ter wereld, staan de volgende drie locali storici steevast in de top 10:

Antico Caffè Greco in Roma

In Antico Caffè Greco in Roma komen al 250 jaar lang beroemdheden op de koffie. Van Liszt tot Goethe, van Wagner tot Stendhal, van Casanova tot Buffalo Bill. Naar verluidt wordt een kardinaal die er gaat zitten later paus. Althans, zo verging het Gioacchino Pecci, de latere Paus Leone XIII. Je kijkt er overigens je ogen uit: je staat oog in oog met een van de grootste privé kunstcollecties ter wereld!

Gran Caffè Gambrinus in Napoli

Gran Caffè Gambrinus in Napoli bestaat sinds 1890. Het rekent de Ierse auteur Oscar Wilde, Amerikaanse schrijver en journalist Ernest Hemingway, de Franse filosoof en schrijver Jean-Paul Sartre en tal van anderen tot zijn wereldberoemde gasten.

Caffè Florian in Venezia

Caffè Florian in Venezia was ‘het stamcafé’ van Casanova. Maar ook andere illustere personages zoals de Duitse wetenschapper en schrijver Goethe en de Zwitserse filosiif Rousseau schoven aan voor een bakkie leut.

Je kunt de website raadplegen voor de andere bijzondere gelegenheden, ook als je in Italia bent ook de gids ‘Locali Storici d’Italia’ op de kop tikken. De gids van 2015 telt meer dan 240 oudste en meest prestigieuze hotels, restaurants, trattorie, patisserieën, literaire cafés van de Italiaanse geschiedenis. Menig protagonista, beroemdheid, ging je voor. Je schaart je dus in select gezelschap.

Ben je geboeid door de geschiedenis van de eenwording van Italia, bekijk dan de lijst met locali storici die daarbij een rol hebben gespeeld. Deze lijst is ter gelegenheid van de 150e verjaardag van de Unità d’ Italia in 2011 samengesteld.

Permalink naar %s