Wie is Pinuccio?

Pinuccio, volgens velen de beroemdste faccendiere, intrigant, van het internet, is het satirische en vileine alter ego van Alessio Giannone, regisseur, acteur en humorist di origine barese, uit Bari.

Sinds oktober 2011 belt Pinuccio regelmatig ‘zogenaamd’ met binnenlandse en buitenlandse politici en andere beroemdheden, en houdt er volledig verzonnen gesprekken mee. Daarmee neemt hij ze publiekelijk in de maling en laat hij zien hoe l’italiano medio, de doorsnee Italiaan, tegen hen aankijkt. Omdat hij zijn ‘slachtoffers’ in een ander, voor hen vaak ongewenst, daglicht, zet, maakt hij zich niet bij iedereen even geliefd…

In zijn filmpjes figureren van tijd tot tijd zijn schoonmoeder, die lid is van een loggia massonica, vrijmetselaarsloge, en spacciatore, drugsdealer, Sabino. Ze verschijnen echter nooit in beeld; zijn suocera, schoonmoeder, niet, omdat ze nogal verlegen is; de reden dat Sabino niet in beeld komt laat zich wel raden.

Pinuccio’s vaak hilarische filmpjes verschijnen om de haverklap op Facebook, Twitter en Youtube, en trekken tienduizenden bezoekers. De reden van zijn populariteit ligt volgens Pinuccio zelf in het feit dat hij de doorsnee Italiaan beschrijft en dat men zich herkent in de filmpjes, hoe gênant de situaties ook zijn.

Pinuccio komt terug van vakantie en dan…

Onderstaand filmpje gaat over de piccoli traumi da rientro dalle ferie a Casa Pinuccio, de kleine ergernissen na thuiskomst van de vakantie…

Permalink naar %s