10+ tips voor een bezoek aan Milaan

Je maakt een citytrip naar Milaan. Wat zijn de must-sees en wat te doen? Het zijn er tientallen. Maar soms stuit je in je citytrip op dingen die de reisgidsen niet halen. Dat geldt ook voor onderstaande greep uit de suggesties van onze bezoekers. Heb je zelf een tip over Milaan, stuur deze dan gerust toe. De beste tips worden gepubliceerd.

Giorgio Bianchi Caffè

“Mijn tip voor Milaan: Giorgio Bianchi Caffè. Een bistro in het hart van Milaan in Franse stijl werd meer dan 40 jaar geleden geopend door bloemist Raimondo Bianchi. Hij is een groot liefhebber van bloemen en in feite is het eten in deze bistro een beetje als dineren in een Parijse boetiek met bloemendecor. Zijn cafeetje heeft slechts een paar tafeltjes omringd door bloemen. Een meer dan perfect adres voor een romantisch ontbijt in Milaan!”
Bob Huls

Bosco Verticale

“Mijn tip is het bosco verticale. Het is heel gaaf om i.p.v. een betonnen kolos een groene zuil te zien staan. Een perfecte oplossing on meer groen en zo dus een gezondere leefomstandigheid in een drukke volle stad te creëren. Heel gaaf dat dit soort projecten nu ook elders (er staat er een gepland in Leiden) worden gebouwd. Een prachtig voorbeeld van Italiaanse innovativiteit en design. Ook een leuke afwisseling tijdens een trip naar Milaan, even iets moderns tussendoor.”
Saskia van den Berg

Street art in Leoncavallo en Porta Ticinese

“Street art spotten in de wijken Leoncavallo en Porta Ticinese. Genieten van de mooiste Street art en even wat anders als je het drukke centrum wat wilt vermijden.”
Herman Nieuwenhuis

Teatro alla Scala

“Als je in Milaan bent moet je zeker een voorstelling in de Scala bezoeken, het is een echte belevenis. Wij bezochten er ooit de opera Tosca en keken onze ogen uit. De mensen waren prachtig gekleed, alsof ze naar een galafeest gingen. Er was destijds een dresscode: mannen moesten een colbertje aan en vrouwen een jurk. Iedereen had zich hieraan gehouden, behalve een Amerikaanse toerist in korte broek en op teenslippers. Hij viel enorm uit de toon. We hadden goedkope plaatsen gekocht want we hadden niet veel te besteden, we zaten helemaal bovenin op smalle stoeltjes. Het was bloedheet want er was een hittegolf en er was geen airco in het gebouw. Het is een ervaring die ik nooit meer vergeet. Het was prachtig.”
Joke Kanis

Nog meer Milaan tips:

 • “Mijn Milaantip: De Botanische tuin van Brera (Orto Botanico di Brera)”
  Stephan Jongemans
 • “Mijn tip voor Milaan is eigenlijk een Romeinse. In de wijk Porta Romana bevindt zich de Osteria Giulio Pane e Ojo. Heerlijk eten, fijne sfeer en (in de tijd dat ik er in de buurt woonde) vooral bezocht door locals.
  Voor wie toch de voorkeur geeft aan de lokale keuken kan ik Al Garghet aanbevelen. Probeer vooral de klassieke cotoletta milanese. Je kunt hier trouwens ook heerlijk buiten zitten!”
  Anne Marit van Bergen
 • Milano Via Torino: een winkelstraat maar als je doorloopt tot het eind kom je een mooi oud stukje Milaan tegen. Echt de moeite waard. Nog een tip: de wijk Brera, mooie pittoreske wijk en een bezoekje aan de Pinacoteca di Brera is de moeite waard. Net als Museum of Science and Technology Leonardo da Vinci.”
  Agatha Huismann
 • “Mijn Milaantip: De historische arena bij het Chiostro dell’Incoronata doet ’s zomers dienst als openluchtbioscoop.”
  Liliana Passaro
 • “Ga eens eten bij Joia, een Michelin-sterrenrestaurant dat volledig vegetarisch is. Fantastisch!”
  Anneke Dunning
 • “Ben je in Milaan dan is op het dak van il Duomo waar je geweest moet zijn!”
  Lucas
 • “Bezoek de leuke wijk I Navigli. En er zijn zoveel mooie musea, kerken…”
  Helen Porcelijn
 • “Breng een bezoekje aan het San Sirostadion!”
  Marcel vd Water

 

© Foto il bosco verticale: Claudia Zanin

Permalink naar %s