Hoteltip voor een vakantie bij Reschenmeer | Lago di Resia

Vele wegen leiden naar Italië. En dus nemen we dit keer weer eens een andere route. Op doorreis naar onze eindbestemming besluiten we een paar dagen te stoppen bij het drielandenpunt van Italië. Om precies te zijn daar waar Oostenrijk, Zwitserland en Italië elkaar raken: aan het Reschenmeer ofwel Lago di Resia. Het ligt in het gebied Vinschgau Val Venosta. Aan de andere kant ligt het Oostenrijkse Nauders.

Tip voor een tussenstop op de heenweg

Vier dagen in Reschen / Resia in Zuid Tirol blijken achteraf te kort. Maar dat korte verblijf heeft ons wel het gevoel gegeven een week weg te zijn geweest. We hebben heel wat ondernomen, maar ook nog genoeg op ons verlanglijstje. We zetten op een rij wat te doen in de omgeving van het Reschenmeer. En daarmee kun je ook met gemak een week vakantie vullen.
Onze allereerste tip is het Aktiv Hotel Edelweiss.

Aktiv Hotel Edelweiss: geweldige gastvrijheid

Ons hotel blijkt aan het langgerekte lint met huizen en hotels aan de hoofdweg van Reschen te liggen. Maar dat vergeten we helemaal als we een stap over de drempel hebben gezet van onze uitvalsbasis is Aktiv Hotel Edelweiss waar we allerhartelijkst worden ontvangen voor de eigenaren Petra en Reini. Ondanks de luxe van het hotel is de ontvangst verre van stijf maar toch correct. Italiaans of Duits: ze hebben geen moeite om te switchen. Petra vertelt ons dat 80% van de gasten Italiaans is, ongetwijfeld speelt dat ook mee.

Duits- en Italiaanstalig

Op sommige plaatsen in Zuid-Tirol is de houding principiëler: er wordt nog steeds Duits gesproken, op sommige plaatsen vertikken ze het om Italiaans te begrijpen of te spreken. En dan te bedenken dat het meer dan 100 jaar geleden is dat de gebiedstoeëigening door Italië plaats vond.

De italianità van Reschen / Resia vind ik, als Italiaanse, wel prettig. Ik ben immers op vakantie in Italië. Maar ik realiseer me ook dat het voor menig toerist een uitkomst is dat ze zich verstaanbaar kunnen maken.

De gastvrijheid gaat door op de kamer. We glimlachen als we op het bed twee groene appels zien liggen met een handgeschreven briefje ‘Herzlich Wilkommen’. Een bijzonder ruime, strak ingerichte kamer, luxe badkamer en zowel binnen als buiten een eigen zithoek.

Het blijkt het begin van persoonlijke aandacht en hele fijne gastvrijheid. Niet alleen aan tafel bij het ontbijt en diner, maar ook in de hotelbar. We voelen ons thuis in deze losse sfeer waar ook aandacht is voor de puntjes op de i. We kijken met grote ogen naar de rijen gin, maar kiezen voor een digestivo uit de streek.

We mogen de grappa niet zo maar proeven. Preparare il palato, de mond, moet worden voorbereid, voor hetgeen gaat volgen. Advies is om de geserveerde chocolate drops op te peuzelen die qua smaak wat weg hebben van Duitse Lebkuchen. De grappa smaakt daarna warm, vol en alle smaaknuances komen tot hun recht. De goede aperitief-, wijn- en digestiefsuggesties resulteren in wat extra flessen in de kofferbak bij vertrek.

Bij thuiskomst in Nederland lezen we overigens pas de prachtige zin in hun brochure. Normaliter vind ik het marketing-blabla, maar in dit geval kan ik bevestigen dat we het ook daadwerkelijk zo hebben ervaren: “La nostra missione, da sempre: prenderci cura di te, regalarti una vacanza di relax ed emozioni.” Oftewel: Onze missie is sinds jaar en dag: voor jou te zorgen en je een ontspannen onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 40 jaar en is telkens met de tijd meegegaan.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht ook als we terugkomen van een mooie hike naar de Panzersperre. Even vragen hoe de wandeling bevallen is en welke route we terug hebben genomen. En dan het heerlijke flowtrail-avontuur met Reini, niet alleen hoteleigenaar maar ook chefkok, gids, instructeur en E-MTB-verhuurder. Wat een heerlijke job heeft die man.

Na een dag actief outdoor activiteiten te hebben ondernomen, is het heerlijk om te relaxen in het onder het hotel gelegen centro benessere, welnesscentrum, en het inpandige zwembad. Wij kiezen echter voor het dak: daar is de sauna en rooftop hottub. Je geniet er van een magnifiek uitzicht op het meer en besneeuwde bergtoppen van de Ortler. Eigenaar Reini over de bijzondere ligging: “Voor ons is Welness de natuur buiten.”


Eigenlijk hoef je het hotel niet uit. Maar er is zoveel te doen… bekijk onze 13 tips om te doen tijdens je vakantie aan het Reschenmeer / Lago di Resia

Hoe kom je bij het Reschenmeer / Lago di Resia

  • Met de auto via Oostenrijk, via Imst, over de Reschenpass / Passo di Resia
  • Met de trein naar Landeck en vanaf daar een uurtje met de bus
  • Met het vliegtuig naar Innsbruck of Bolzano

Meer tips voor een vakantie aan het Reschenmeer

© Foto’s: Claudia Zanin

 

Permalink naar %s