Word boer voor een dag in Valsugana

Malga CasabolengaEen aantal jaar geleden toen onze zoon nog een heel stuk kleiner was, waren we voor het eerst op bezoek in Valsugana, de groene vallei waarin het Lago di Levico en Lago di Caldonazzo liggen. We zijn er meermaals terug gekeerd. En elke keer weer deden we andere activiteiten toegespitst op wat op dat moment bij ons gezin hoorde.

Tip voor jonge kinderen

Paspoort voor koe adoptie
Toen me laatst weer eens werd gevraagd of ik tips had voor een gezin met jonge kinderen, schoot me het project Adotta una mucca te binnen. Voor vertrek uit Nederland adopteer je een koe. Met het paspoortje in de hand, wandel je in Valsugana naar de malga waar het beestje in alle rust staat te grazen. De ontmoeting met ‘jouw’ koe, blijft je bij.

Bezoek je geadopteerde koe

In ruil voor je sponsoring krijg je bij de malga heerlijke kazen. Geloof me, die halen het niet tot Nederland… ze zijn té lekker. Je krijgt er uitgelegd hoe je van melk kaas of boter maakt. Niets industrieels aan, maar gewoon, ouderwets met de hand. Een indrukwekkend proces.

Ook al is de activiteit in het Italiaans: er valt zoveel te zien dat het toch wel duidelijk wordt. Kijk maar naar mijn fotoverslag van jaren terug. Je hebt geen kind aan je kind! Over jezelf hoe je je ook geen zorgen te maken; net als ik ben je ongetwijfeld zoet met het fotograferen van de koe en het kaas maken.

Malga Cima Verle Het is, zoveel jaar later, nog steeds mogelijk om Boer voor een dag te worden. Om precies te zijn op verschillende dinsdagen en donderdagen in juli en augustus bij verschillende malghe, kaasboerderijen, in Valsugana.

PS Er is nog heel veel meer leuks wat je kunt doen op vakantie met kinderen in Trentino enne… niet alleen met kinderen hoor! Valsugana biedt echt veel voor jong én oud.

Permalink naar %s