‘Voetstappen in de donkere nacht’ van Rindert Kromhout

Win 'Voetstappen in het donker' van Rindert KromhoutEn weer is er een spannend kinderboek verschenen met Rome in de hoofdrol. De auteur is, hoe kan het ook anders: Rindert Kromhout.

Wie weet, wint jouw (klein)kind een van de vijf exemplaren die we mogen weggeven.

Het 96 pagina’s dikke kinderboek bevat de avonturen van Renzo en Lucia in Rome. Onderliggend raakt het kinderboek ook de verschillen tussen arm en rijk in historisch Rome aan.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, al vinden sommige 7-jarigen het ook al heerlijk om voorgelezen te worden uit Kromhouts boeken. Het maakt niet uit of je thuis bent of in Itailë; er is niets zo leuk als samen de avonturen van Renzo en Lucia te beleven. En zo de kiem te leggen voor de liefde voor Italië en Rome.

De illustraties zijn van de hand van Saskia Halfmouw.

Leesfragment ‘Voetstappen in de donkere nacht’

Rome, vele jaren geleden. Aan standbeelden overal in de stad hangen plotseling (verboden) protestbriefjes. De ‘sprekende beelden’ beklagen zich over de enorme verschillen tussen arm en rijk. Het volk begint te morren en de woedende machthebbers maken jacht op de briefschrijvers.

Wanneer Renzo en Lucia ontdekken dat hun ouders erachter zitten en het verspreiden van de briefjes steeds gevaarlijker wordt, nemen zij deze taak op zich. Want wie verdenkt er nu een jongen met een voetbal? Of een meisje dat haar weggelopen kat zoekt?

Bekijk een leesfragment.

Rindert Kromhout over Rome

Kromhout is gefascineerd door Rome. Hij laat zijn spannende verhalen dan ook niets liever dan in Rome afspelen. Ter inspiratie slentert hij door steegjes en straatjes en ontdekt zo bijzondere plekken. De auteur: “Verspreid over het oude centrum staan zes standbeelden die ‘de sprekende beelden’ worden genoemd. Toen er in Rome nog geen sprake was van persvrijheid, hingen er aan die beelden regelmatig protestbriefjes waarin anonieme schrijvers zich beklaagden over het beleid, de clerus en de adel. De briefjes war als het ware een voorloper van een ondergrondse krant. Werd zo’n briefschrijver betrapt, dan kon hij rekenen op een zware straf.

Ik heb de zes standbeelden bezochten bekeken, en mijn fantasie aan het werk gezet. En omdat het verhaal zich afspeelt in de schaduw van de Sint Pieter, kon ik het niet laten de paus een verrassend gastoptreden te geven…”

Winnaars

De win-actie is voorbij. De gelukkige prijswinnaars hebben bericht ontvangen. Congratulazioni aan Herman, Anke, Willem, Larissa en Ruth!

Tip: Liefhebber van de boeken van Rindert Kromhout? Breng een bezoekje aan het uitverkoophoekje en steun zo de redactie.

Permalink naar %s