Win ‘Antonio’s oog’ van Raffaella Romagnolo

Antonio's oog - Raffaella RomagnoloHoud je van Italie en haar geschiedenis, dan zal deze historische roman die zich afspeelt ten tijde van Garibaldi je ongetwijfeld aanspreken.

Antonio Casagrande, geboren op 13 juni 1855, groeit op in het orfanotrofio, weeshuis, Pammatone in Genova. Hij wordt flink gepest door zijn leeftijdsgenoten. De kans om het weeshuis te verlaten en onderdak te vinden bij een van de vele boeren die jonge arbeiders zoeken, is klein. Wie zit er nou te wachten op Antonio, die aan één oog cieco, blind, is?

Maar op zijn twaalfde wordt hij tot zijn verbazing door fotograaf Alessandro Pavia als assistent gekozen. Samen reizen ze door Italië, om portretten te maken van Garibaldi-strijders. Van Alessandro leert Antonio de magie van het alfabet, de passie voor politiek en de gloednieuwe kunst van fotografie.

Als Antonio zijn eerste foto’s mag maken en door de lens naar de geportretteerde kijkt, begint zijn blinde oog te flikkeren en ziet hij hoe die persoon zal gaan sterven. Hoe zal Antonio’s leven beïnvloed worden door deze vreemde gave? Terwijl Antonio opgroeit tot een man, zet op de achtergrond Italië zijn eerste stappen naar de eenwording van het land

De auteur Raffaella Romagnolo

Romagnolo (1971) is lerares geschiedenis en Italiaans. Daarnaast schrijft ze romans. Een verloren vriendin, die genomineerd werd voor de Premio Strega 2019, was haar eerste roman die in het Nederlands vertaald werd. Antonio’s oog is haar nieuwste roman.
Romagnolo woont in de heuvels tussen Liguria en Piemonte

Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 22,99
Het boek verschijnt 24 augustus. Reserveer een exemplaar.

Maak kans op een gratis exemplaar!

Antonio maakte zijn foto’s begin negentiende eeuw. Stuur ons een door jou gemaakte foto van il Belpaese en wie weet maak je kans op een van de vijf exemplaren die we namens Signatuur mogen weggeven. Mail jouw inzending en maak kans op een van de vijf boeken ‘Antonio’s oog’.
Sluitingsdatum: 15 september 2021. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Prijswinnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Tip: lees meer over de geschiedenis van Italië

Permalink naar %s