Vijf fotogenieke Italiaanse plaatsen

5 x fotogeniek  italieBen jij ook zo iemand die zich laat inspireren door mooie foto’s uit Italië? En die op basis van foto’s gaat zoeken naar waar een plaats precies ligt in Italië? Om vervolgens te besluiten een nieuwe streek toe te voegen aan het vakantie wensenlijstje. Herken je dat? Bekijk dan de vijf foto’s van noord tot zuid Italië met de persoonlijke toelichting van de prijswinnaars van het boek Antonio’s oog.

Liguria


Olga Appelo stuurde ons deze foto uit Liguria. “Wij hebben zojuist een eerste stap gezet om onze droom waar te maken. Wij houden enorm van de regio in Liguria tussen de kust en Piemonte! De ruige bergen en de knusse dorpjes, onder de wind van de prachtige kust! Altijd als we er waren zeiden we:” later willen we hier wel een klein huisje”

In 2018 werd ik ziek. Na ruim een jaar zware behandelingen en operaties ben ik er nu weer helemaal bovenop. We sporten weer en staan weer helemaal in het leven.

Bij toeval zagen we een super mooie blokhut te koop. Financieel bleek het haalbaar en toen dacht ik: “hoezo: later…. Misschien is er helemaal geen later!” Dus vele jaren eerder dan gedroomd hebben we zojuist de Proposta getekend. De foto is een prachtig plaatje van het dorpje Bajardo waar wij straks ons tweede huisje hebben😍”

Meer informatie over Liguria

Toscane


Elles Verbiest stuurde ons deze foto uit Toscane. “Mijn foto bergt in al z’n alledaagse eenvoud veel elementen van il Belpaese in zich. Om er wat te noemen: het (mechanische) vakmanschap, de kleinschalige ondernemer, een (garage)brug in de openlucht (want in Italië schijnt de zon altijd, haha), het Italiaanse merk ENI van de garage, het sociale aspect (één werker, de ander houdt praatje) en last but not least … de pièce de résistance de – destijds als goedkoop en makkelijk te onderhouden Italiaans autootje voor het volk ontworpen – FIAT 500, waar het oog naar toetrekt in de foto! En dan heb ik de zomerse dag en de provincie waar de foto genomen is, nl. Toscane (regio Le Crete Senese) nog niet eens genoemd…”

Meer informatie over Toscana

Le Marche


Marijke Immink stuurde ons deze foto uit Le Marche. “Hierbij een foto vanuit onze bijzondere plek in Marche. Het uitzicht, in de vroege ochtend, vanuit de vesting in Monte Roberto, op lager gelegen dorpje Castelbellino. ‘s Ochtends vroeg, in een geleidelijk optrekkende nevel gehuld.”

Meer informatie over Le Marche

Lazio


Herman Nauta stuurde ons deze foto uit Lazio. “Vanuit Rome reisden we een dagje naar vrienden die in de buurt van Montefiascone een B&B hebben. Hier een blik op de stad vanaf de oude Romeinse weg Via Cassia.”

Meer informatie over Lazio

Sicilië


René van Dam stuurde ons deze foto uit Sicilië. “De foto is genomen in Erice, op Sicilië. We namen ’s morgens vroeg de eerste kabelbaantocht naar Erice, dat boven op de bergen bij Trapani ligt. Het stadje en de oude kerken waren nog omgeven door de dichte ochtendmist, en dat leverde mooie plaatjes op.”

Meer informatie over Sicilia

Permalink naar %s