In luxe met je vlam genieten van de Burning Dolomites

Hotel Gran Baita Dolomites - Selva Wolkenstein Val Gardena Zuid TirolWie de Burning Dolomites heeft meegemaakt in Val Gardena, Zuid-Tirol, is het er unaniem over eens: wat een uniek spektakel! Het bijzondere schouwspel is er alleen in de herfst, wat op zich al een prachtige tijd is in de natuur. En een mooie gelegenheid om het vuur in je relatie aan te wakkeren, maar ook om je hoofd en lijf op te laden tijdens een Couples Retreate. Maar dan wel luxe.

Prachtige herfstkleuren

Het effect van de ondergaande zon op de Dolomieten zet het bergmassief in zo’n rood-oranje gloed dat het lijkt alsof de bergen in brand staan. Dat prachtige natuurverschijnsel vindt tegelijkertijd plaats met de verkleurende van groen naar geel en vervolgens oranje, rood en bruin lariksen.

Tip: vijfsterrenhotel Granbaita Dolomites

De Dolomieten zijn altijd al indrukwekkend mooi; ze behoren niet voor niets tot het Unesco werelderfgoed, maar tot november zijn ze misschien wel op hun allermooiste. Een mooi moment om er te zijn en in alle rust even afstand te nemen van het leven van alledag. Even met z’n tweeën genieten van quality time met elkaar. Dat kan mooi bij het vijfsterrenhotel Granbaita Dolomites.

Overdag wandelen, 's avonds genieten inHotel Gran Baita Dolomites - Selva Wolkenstein Val Gardena Zuid Tirol

Overdag heerlijk wandelen of e-biken, je hoofd leegmaken, genieten van een lunch op de berg met uitzicht op de Dolomieten in Val Gardena. Vervolgens afsluiten met een drankje in het sportieve Wolkenstein in Gröden, oftewel Selva. Om daarna te ontspannen in het 32 meter lange zwembad, je spieren te laten masseren of je lijf te laten bijkomen in de spa en het saunalandschap van het vijf sterrenhotel Hotel Granbaita Dolomites. Maar het kan nóg luxer.

Knus, gezellig berghut-gevoel

Wissel een dag inspanning af met een dag wellness; dan is het opeens helemaal niet zo heel erg als het buiten iets minder fijn weer is; het knusse, gezellige berghut-gevoel ervaar je ook in de uitgestrekte en exclusieve Savinella Spa. Je hoeft er het hotel niet voor uit en kunt er zo in je zachte badjas en slippers naartoe.

Ontspan in de Finse sauna, het aromastoombad, de exclusieve sneeuwgrot, het zoutwaterbad of in de hooisauna. Of zwem van binnen naar buiten in heerlijk warm water van 30 graden; rust uit op de whirlbedjes in het zwembad terwijl de waterbubbels je lijf masseren en je ogen afdwalen naar de omliggende bergen.

Wellness in Hotel Gran Baita Dolomites - Selva Wolkenstein Val Gardena Zuid Tirol

Een weldaad voor je lijf

Ga je novemberdip uit de weg in een verwarmend berghooibad. Het heeft naar verluid een positief effect op de luchtwegen en stimuleert het immuunsysteem. Los daarvan ruikt vers berghooi echt heerlijk.

Dompel je samen onder in een geurig rozenbad of zacht melkbad in een houten kuip. Laat je huid peelen met plantaardige houtskool of kies voor een massage waarbij warme zakjes bergkruiden worden gebruikt. De bloemen en kruiden komen uit, hoe kan het ook anders, de omliggende Dolomieten waar dus in het najaar het beroemde natuurfenomeen Burning Dolomites plaats vindt.

Hooibad in Hotel Gran Baita Dolomites - Selva Wolkenstein Val Gardena Zuid Tirol

Een weldaad voor je gehemelte

In- en ontspanning maken hongerig. Je schuift aan in het zogenaamde geniet-atelier Granbaita Gourmet. Alleen al de naam brengt je in hogere sferen. Fine-dining kan zowel à la carte alsook in de vorm van halfpension. Voordat je de 400 verschillende wijnen, opgeslagen in de oude stenen kelder en in de moderne glazen panoramakelder, hebt geproefd, ben je wel een paar bezoekjes verder.

In het fijnproeversrestaurant met maar zeven tafels(!) worden alle zintuigen geprikkeld. Je geniet van verfijnde gerechten, een prachtig uitzicht en de inrichting straalt klasse uit.

Houd je van luxe, elegantie en gastvrijheid met oprechte aandacht, eigentijdse architectuur, dan is het vijfsterren Hotel Granbaita Dolomites een bezoek waard. Eerst digitaal en daarna ter plekke. Geniet ervan!

Culinair genieten in Hotel Gran Baita Dolomites - Selva Wolkenstein Val Gardena Zuid Tirol

Tip: Überluxe retraite voor twee

Even een paar dagen bijkomen en je in de watten laten leggen? Van 18.09.–03.12.21 biedt Hotel Granbaita Dolomites een zogenaamde Couples Retreat. Bij aankomst wachten in jouw kamer een fles champagne Philipponat Granbaita en diverse lekkernijen.

Je ondergaat tijdens deze Couples Retreat de Savinela SPA Couples Ritual-behandeling met privésauna en stoombad. Je krijgt allebei een peeling en een verzorgende kompres. Je ontspant daarna van een ontspannende duomassage. En geniet tussendoor van verse fruitcocktails. Zó kan een retraite er ook uit zien. 😊

Ook fijn om te weten, zeker in deze tijd: Hotel Granbaita Dolomites heeft oog voor hygiëne en hanteert speciale annuleringsvoorwaarden.

Genieten in Hotel Gran Baita Dolomites - Selva Wolkenstein Val Gardena Zuid Tirol

Hotel Gran Baita Dolomites - Selva Wolkenstein Val Gardena Zuid Tirol

Permalink naar %s