Verdrietig…

Wintersport © Claudia Zanin

24-11-20

Afgelopen dagen kreeg ik een paar Nederlandse krantenkoppen onder ogen die me verdrietig stemden.

Krantenkoppen als “Vergeet Italiaanse skivakantie met Kerst, regering praat ook met andere wintersportlanden” of “Italiaanse skipistes met Kerst dicht”. Alsof het al besloten is. En dan even verderop in een bericht: “Als het aan de regering in Rome ligt, blijven de skiliften tot eind januari gesloten en nemen de andere landen in het Alpengebied dezelfde maatregel.”

Het Italiaanse ANP meldt wel dat er gesprekken gaande zijn tussen de regering en de Alpenregio’s; Conte en consorten hebben ook uitspraken gedaan, maar er is nog niets besloten. Italiaanse kranten nuanceren: “Settimane bianche a rischio,” wintersport in gevaar. Dat is wat anders dan wat Nederlandse kranten koppen. Het laatste woord is er nog niet over gezegd. Een besluit zoals in sommige Nederlandse media wordt vermeld, nee, dat is er nog niet.

De zes samenwerkende Alpen-regioni zijn het niet eens met de overwegingen van Italiaanse regeringsfunctionarissen; ze wijzen op de concrete oplossingen. Dat het anders wordt, daar twijfelt niemand aan. Maar zolang er nog niets is besloten, zijn dit soort krantenkoppen, mijns inziens niet alleen prematuur, maar ook destructief.

“Waarom????” vraag ik mezelf af… waar is de nuancering?

© Foto: Claudia Zanin

Gelukkig sta ik niet alleen in mijn overwegingen. Maar of het wat verandert?

24 november 2020

Wintersport in Italië….EN DAN NU DE FEITEN

De ene krantenkop nog vetter en negatiever dan de andere…

Geplaatst door Active Italia di Sytske Maaijen op Dinsdag 24 november 2020

Permalink naar %s