Transavia’s eerste vlucht van Rotterdam naar Bergamo

En zo zit je opeens op de inaugurele vlucht van Rotterdam The Hague Airport naar Bergamo… Met ingang van 31-3-22 vliegt Transavia 3x per week vanaf dit vliegveld, dat ook bekend staat als Zestienhoven, naar Bergamo. En retour ovviamente, natuurlijk. Een uitkomst voor wie in de buurt woont, maar ook voor wie wat verder weg woont. Het vliegveld bij Rotterdam is namelijk rustig, althans zeker op het moment dat wij gaan vliegen naar Bergamo.

Zestienhoven: wat een rust

Als je Schiphol, Eindhoven of Brussel gewend bent, is dit vliegveld piccolissimo, ieniemienie. Maar daardoor is het ook enorm rustig. Zowel qua mensen als qua vliegtuigen. Heerlijk die rust. Al zijn er wel een paar piekmomenten per dag, zo vertellen zowel douane- als restaurant- medewerkers onafhankelijk van elkaar. De groep vluchten van vanmiddag zitten wel nagenoeg vol, en ’s ochtens is het ook volle bak. We merken er niet zoveel van. Genieten van ‘een bakkie pleur met lekkers’ in het restaurant voordat we door de douane staan. Alle tijd en ruimte.

Parkeren bij Zestienhoven

Je auto kun je er gemakkelijk kwijt, zowel bij het vliegveld als vlakbij, bijvoorbeeld met parkeeraanbieders als Parkos. Je parkeert voor een schappelijk bedrag op 5 minuten rijden en wordt gebracht en gehaald met een shuttlebus. Een stuk goedkoper; een uitkomst. Zowel als je wilt parkeren bij Rotterdam Airport alsook goedkoop parkeren bij vliegvelden in Nederland, België en Duitsland.

Zo’n eerste vlucht is een feestje

Meegaan met zo’n eerste vlucht is een klein feestje: met een klein cadeautje bij de bagagebalie, een Siciliaanse canoli bij de gate en een Hollandse stroopwafel in het vliegtuig. En natuurlijk een boel blije gezichten bij de van corsages voorziene stewardessen en grondpersoneel. We worden lachend uitgezwaaid.

Boven de Alpen is het vervolgens genieten van het spectaculaire uitzicht:

In Bergamo wordt het vliegtuig onthaald d met een heus watersaluut. Je weet wel: vanuit een camion dei pompieri, brandweerwagen.

Uitvalsbasis Bergamo

Vanuit Bergamo kun je alle kanten uit: je blijft in Bergamo voor een stedentrip, of gaat door naar Milano. Merenliefhebber?Ook het Lago d’Iseo, Comomeer en andere meren zijn in korte tijd bereikbaar. Liefhebber van wintersport of andere outdooractiviteiten? Ook dan is Bergamo een handige bestemming.

Overigens vliegt Transavia ook vanaf Schiphol en Eindhoven Airport op Bergamo. Transavia vliegt ook op tal van andere bestemmingen in Italië. Enne: aan boord is het mondkapje verplicht, ondanks de speciale ventilatie. Wij gaan door naar het superleuke Bergamo en daarna door naar Milano.

Of jij ook zo wordt uitgezwaaid als in onderstaand filmpje? We vragen het ons af, maar het was wel grappig om mee te maken…

Leestips:

Boek je vakantie of citytrip!

Permalink naar %s