Auto huren in Italië – 3 nuttige tips

Een auto huren in Italië: vaak wordt deze optie aangeboden nadat je je vliegticket hebt geboekt. Dat lijkt op het eerste oog aantrekkelijk, maar is dat het ook?

Uiteindelijk blijkt het prijsverschil helemaal aan het einde van het boekingstraject mee te vallen. Als je bovendien de kleine lettertjes vergelijkt, zie je dat je ter plekke bijvoorbeeld alsnog belasting of verzekering bij moet boeken. Of dat er een eigen risico is.

Een auto huren in Italië kan ook anders! Om dit pas bij aankomst op het vliegveld te doen, is niet verstandig. De keuze is dan nog maar beperkt, zowel qua auto’s als qua prijs. Bovendien verlies je dan onnodig veel tijd. Dat kan ook anders!

Drie redenen om je huurauto te boeken via deze samenwerkings-link met Sunnycars

  1. Geen discussie en bijbetaling ter plekke

Ik boek mijn huurauto zelf al jarenlang bij Sunnycars. Natuurlijk ben ook ik meermaals bijna verleid om bij het boeken van vliegtickets gelijk een huurauto bij te boeken. Uiteindelijk komen er stapsgewijs telkens kosten bij. En staat aan het einde van de huurauto reservering altijd iets over eigen risico, lokale belastingen en verzekeringen. Ook al spreek ik vloeiend Italiaans, discussie over krasjes etc die ga ik nooit winnen. En dus blijf ik bij mijn preferred autobroker Sunnycars, zoals ik in 2015 ook al schreef. Die heeft aanbod van geselecteerde en betrouwbare lokale autoverhuurders. Door het volume, is de huurprijs goed.

  1. Huurauto tot 1 uur voor huuraanvang gratis annuleren

Sunnycars voegt t/m 31-12-22 gratis Flexservice toe aan elke boeking. Dankzij die Flexservice kun je tot kort voor huuraanvang zonder kosten – en belangrijker: zonder het specificeren van de reden – annuleren. Nieuw is dat annuleringstermijn is versoepeld tot 1 uur voor huuraanvang. Reserveer je dus nu een auto in Italië, zit je dus nergens aan vast en heb je maximale flexibiliteit!

  1. Geen eigen risico bij huurauto

Het grote voordeel is dat het bij de huurauto horende eigen risico is afgekocht. Áls je schade aan de auto hebt en die moet betalen, declareer je het betaalde eigen risico eenvoudig via het online schadeformulier dat gelinkt is aan de voucher. Het spreekt voor zich dat er moet zijn voldaan aan de voorwaarden, maar als jij normaal met de huurauto omgaat, hoef je je geen zorgen te maken. Goed geregeld dus!

Tip:

Heb je haast of ga je op vakantie met het hele gezin en heb je een broertje dood aan wachten? Of ben je simpelweg ongeduldig? Voeg dan de Fastlane toe aan je reservering. Zo ben je snel op weg én kun je online inchecken. Het huurcontract ligt al ingevuld klaar op het moment dat je de huurauto ophaalt. Je bent niet alleen sneller aan de beurt, maar ook zo weg bij de balie. Alleen nog even het contract doorlezen, tekenen en gaan! Buone vacanze!

Dus:

Ga je op vakantie en denk je een huurauto nodig te hebben, leg deze dan nu vast. Je weet zeker dat het type auto dat je zoekt nog beschikbaar is. Én je kunt nog altijd tot een uur voor aanvang van de huurperiode afzeggen.

Wil je een auto huren in Italië (of elders), reserveer dan de via onderstaande link. Het kost jou geen stuiver meer, maar wij krijgen een vergoeding zodat we de websites live kunnen houden. Zo werkt dat online. Tenminste als je niet tussentijds naar een andere website overschakelt voordat je boekt.

Ga relaxt op vakantie en ga vooraf je auto huren in Italië!

Permalink naar %s