Spotify als kookwekker voor perfecte pasta

Pasta © Italia PromotionHet geheim van een goede pasta zit ‘m ook in de kooktijd. Je kunt de tempo di cottura wel op de verpakking zetten, maar je kunt het ook nóg gemakkelijker maken. Namelijk door een playlist te kiezen op Spotify met precies de juiste lengte. Het bekende Italiaanse pastamerk Barilla biedt acht verschillende Playlist Timers aan die fungeren als contaminuti, kookwekker.

Op de digitale muziekservice staan de acht afspeellijsten die elk negen tot elf minuten duren. Ze vertegenwoordigen de vier meest populaire generi musicali, muzieksoorten, in Italië, namelijk pop, hiphop, Indie en ‘gouwe ouwe’.

Bij elk van de vier meest populaire pastasoorten spaghetti, linguine, fusilli en penne heb je keuze uit twee verschillende muziekstijlen. Doe de pasta in de pan, kies de corresponderende afspeellijst en geniet van de muziek. Houdt de muziek op, dan weet je dat het tijd is om de pasta af te gieten. Buon appetito!

Spaghetti nr 5

Mixtape Spaghetti: 5 liedjes, 9 minuten, Hip Hop                            
Top Hits Spaghetti
: 5 liedjes, 9 minuten, Pop

Fusillli nr 98

Boom Bap Fusilli: 5 liedjes, 11 minuten, Hip Hop                              
Timeless Emotion Fusilli
, 6 liedjes, 11 minuten, Classics

Penne Rigate nr 73

Pleasant Melancholy Penne: 5 liedjes, 11 minuten, Indie             
Best Song Penne
, 5 liedjes, 9 minuten, Pop

Linguine nr 13

Moody Day Linguine, 5 liedjes, 10 minuten, Indie
Simply Classics Linguine, 5 liedjes, 10 minuten, Classics

De afspeellijsten bieden een mix van internationale en Italiaanse muziek; de nummers zullen regelmatig worden aangepast zodat pasta koken leuk blijft. De cover die elke playlist siert, is ontworpen door een Italiaanse kunstenaar.

Dit initiatief klinkt als muziek in de oren van Italiëliefhebbers, al zijn de linguine nr 13 helaas niet verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten…

Permalink naar %s