Skiën vanuit Marilleva

Het in Val di Sole gelegen Marilleva is een ander dalstation van Skirama Dolomiti. Via dit dalstation kom je op de skipistes van Folgarida-Marilleva. Marilleva bestaat feitelijk uit twee verschillende stations, het dalstation Marilleva 900 en Marilleva 1400, een station hoger op de berg. We besluiten niet meer te rijden dan noodzakelijk, dus zetten de auto bij het dalstation Marilleva 900.

Bij het zien van Marilleva 1400, het bergstation, krijg ik een flashback van vakantiebrochures die je in de jaren tachtig bij het reisbureau haalde. Supermodern en megastrak was Marilleva toen. Nu mist het de charme die wij zoeken in een accommodatie. Een voordeel is wel: de accommodaties liggen aan de piste. Dat geldt overigens ook voor het verderop de berg gelegen Folgarida. Die accommodaties zien er wel nieuw en verzorgd uit. Ook daar kun je zo naar je accommodatie skiën. Wel zo fijn als je met kleine kinderen gaat skiën. Het wordt ons wel duidelijk: binnen dit skigebied is er voor elk wat wils qua accommodatie.

Dat geldt eigenlijk ook voor het skiën bij de vier van de acht gebieden van Skirama Dolomiti die we hebben aangedaan. Vanuit Folgarida-Marilleva kun je skiën naar Pradalago waardoor je uitkomt bij Campo Carlo Magno en ook Madonna di Campiglio. Vanuit daar kun je weer doorskiën naar Pinzolo in Val Rendena, ondertussen genietend van de indrukwekkende pracht van de Brenta Dolomieten. Je kunt uiteraard ook gewoon de lift naar boven pakken om te wandelen in de sneeuw.

Wat ook leuk is, is de winterse versie te zien van wat je kent uit de zomer. Door de namen van de hutten, realiseren we ons dat we vanuit Marilleva in de buurt komen van waar we ’s zomers eerder de prachtige ‘5 laghi wandeling hebben gemaakt in de indrukwekkende Dolomieten.

Nog even een tip: stop voor een cioccolata calda of voor de lunch bij de Orso Bruno hut. Buiten vanaf het terras, maar ook binnen bij het raam heb je een prachtig uitzicht op de Dolomieten.

Meer over skiën in het hoogseizoen

Lees meer en bekijk de foto’s van de skigebieden horend bij het Skirama reisverslag:

Permalink naar %s