Skiën bij Folgarida

Daolasa is de naam van het in het Val di Sole gelegen dalstation dat leidt naar de skipistes van Folgarida, horend bij het grotere Skirama Dolomiti. Het is natuurlijk het minst bekende dalstation; wat wil je als je moet concurreren met het ook tot Skirama behorende Madonna di Campiglio. Dat onbekende resulteert wel in een snelle doorstroom bij het dalstation waar je de cabinovia naar boven neemt.

Omdat het dalstation onbekend is, leek het ons de beste keuze voor zoonlief die maar twee keer eerder op de ski’s heeft gestaan. Un’ottima scelta! Een goede keuze! De pistes zijn ondanks het hoogseizoen niet druk zodat hij het gevoel weer kan krijgen en rustig zijn bochtjes kan oefenen. Hij is niet de enige die aan het oefenen is:

Vanuit deze skipistes kun je steeds een doorsteek maken naar de pistes van Marilleva, Folgarida en via Monte Vigo kun je doorskiën naar Madonna di Campiglio en Pinzolo.

Na een paar pistes, zijn we toe aan de eerste cappuccino bij Rifugio Solander (località Prà del Lago) met mooi uitzicht op het bergmassief dat we herkennen van een eerder verblijf in Madonna di Campiglio. De prijzen zijn Italiaans: 2 cappuccino, 1 doppio, 1 Apfelstrudel, 1 Sachertorte: € 13,50!

Voor de lunch kiezen we Chalet degli Angeli (Folgarida) uit; een uit hout opgetrokken restaurant waar je kunt genieten van een heerlijk bord pasta met wildragout, risotto met paddenstoelen of een tagliere con formaggi e salumi, plankje met lokale kazen en worsten. Squisito! Heerlijk! Uiteraard ook hier weer voor Italiaanse prijzen: met drie man zijn we voor nog geen € 40 klaar.

Meer over skiën in het hoogseizoen

Lees meer en bekijk de foto’s van de skigebieden horend bij het Skirama reisverslag:

Permalink naar %s