Skiën bij Madonna di Campiglio

De derde dag besluiten we te gaan kijken hoe het is in Madonna di Campiglio. We parkeren de auto op de boven Madonna di Campiglio gelegen pas: Campo Carlo Magno. We weten dat vanuit daar de skilift naar de Passo Grosté gaat, op 2443 meter, onder het rotsmassief. Het is dus sneller en wie weet ook goedkoper om te parkeren. Vanuit Campo Carlo Magno kun je op de skipistes komen van Madonna di Campiglio. Via daar kun je zelfs helemaal doorsteken naar Pinzolo. We vinden de pistes van Madonna di Campiglio echter zo fijn en lekker lang, dat we die doorsteek voor een volgende keer bewaren.

Waar we de eerste twee dagen op de pistes bij Folgarida en Marilleva al genoten, worden we nu helemaal aangenaam verrast. De skipistes bij Madonna di Campiglio zijn niet alleen breed en lang, maar ook nog eens zonovergoten. Ook hier weer heerlijke sneeuw, al horen we menig Italiaan in de lift zeggen dat ze de sneeuw missen: het blijkt er al een tijd niet gesneeuwd te hebben! Wij merken er niets van. Sterker nog: het scheelt zwaar skiën door sneeuwhopen op het eind van de dag.

We kiezen ervoor te lunchen bij Rifugio Graffer. De authentieke uitstraling met de blauwe luiken spreekt ons wat meer aan dan de rifugio bovenop de Grosté, al lijkt het ons ook heerlijk om daar, op het eind van de dag, vanuit de hot tub, met een glaasje prosecco te genieten van het fenomenale uitzicht.

Het blijkt dat je ook kunt slapen in Rifugio Graffer zodat je ’s ochtends als eerste de piste op kan. Bovendien geniet je zo boven op de berg ook van een spectaculaire zonsondergang en sterrenhemel. Onthouden, voor de volgende keer!

We maken heel wat kilometers en kunnen uiteindelijk, via bospaden, tot aan de auto skiën. Het mondaine van Madonna di Campiglio zien we op de piste alleen terug in een paar ski-outfits. Maar de sfeer is verder ingetogen en zeker niet protserig.

Is het chique en sfeervolle Madonna di Campiglio ‘out of your league’ qua overnachtingsprijzen, dan kun je tóch genieten van de prachtige skipistes als je een uitvalsbasis elders in het gebied boekt.

Kiezen tussen winter of zomer in Madonna di Campiglio is moeilijk: het is allebei prachtig, zowel qua skiën als qua bergwandelen; dan zie je nóg beter de grootsheid van de Brenta Dolomieten. Hoe kan ook: het is een enorm fotogenieke plek midden in de Brenta Dolomieten.

Meer over skiën in het hoogseizoen

Lees meer en bekijk de foto’s van de skigebieden horend bij het Skirama reisverslag:

Permalink naar %s