Workshop Mozaïek bij Lily van Nunen, mozaïekkunstenaar

Lily van Nunen mozaiekkunstenaar © Anin con Zeta

Wil je in korte tijd veel leren en een imponerend mozaïek maken, schrijf je dan in voor een van de twee mozaïekweken bij Casa di Mozaïek in Italië. Een week lang dompel je je onder in de bijzondere wereld van het mozaïek. Je maakt een eigen werk, bezoekt de internationaal vermaarde mozaïek-school in Spilimbergo (regione Friuli-Venezia Giulia) en gaat ook bijzondere mozaïekwerken bekijken in Aquileia en Venezia. Mozaïekkunstenaar Lily van Nunen leert je dingen zien en brengt je de fijne kneepjes van het vak bij. Alles is van A tot Z verzorgd. Een tegelijkertijd inspannende als ontspannende week; je maakt je hoofd leeg en werkt aan een prachtig eigen mozaïekwerk.

mozaieksteentjes © Anin con Zeta

Door te hakken, te passen en te meten kun je een werk uitdrukking en diepte geven

Verdieping in het mozaïeken

Lily begrijpt als geen ander dat mozaïeken veelal start als hobby. Zelf werkt ze liever met verfijndere materialen. Die geven het werkstuk expressie en spanning. Maar de hand van de maker zorgt voor het grootste verschil. “Als je weet dat ze op de internationale mozaïekschool in Spilimbergo een week doen om een tableau van 10×10 cm te vullen met de hand gehakte marmerstukjes van precies 1×1 cm, dan wordt wel duidelijk dat het hier om een echt ambacht gaat. Dat vakmanschap, die verfijning, dat niveau, dát wil ik overdragen. Ik wil helpen het werk naar een hoger plan te tillen omdat ik als geen ander weet hoeveel extra voldoening dit geeft”, aldus Lily.

Dankzij Lily’s jarenlange ervaring komt jouw werk op een hoger plan. Er komen ongetwijfeld momenten dat je met je handen in het haar zit, momenten dat je jezelf tegenkomt en jezelf afvraagt hoe nu verder; dankzij het inzicht en kennis van Lily kun je verder. Lily leert je te kijken naar de lichtval en expressie, is op z’n tijd streng en laat je steeds verfijnder werken waardoor je uiteindelijk boven jezelf uitstijgt. Ook als je nog geen ervaring hebt met mozaïeken, kun je deelnemen.

hobby versus beroep © Anin con Zeta

Een ingelegd tafelblad van de mozaiekkunstenaar met daarop hobbyistisch werk dat in Nederland mozaiek wordt genoemd maar wat er niets mee te maken heeft….

Lily van Nunen

Lily en haar man Wil zijn de vijfde generatie van de familie van Nunen in de natuursteen.
Lily groeide als kind op tussen de verschillende materialen. Pas op latere leeftijd begon ze met mozaïeken. Ze volgde diverse cursussen en opleidingen in Nederland en Italië. In Italië legde ze zich ook toe op kiezelmozaïek. Al snel ontwikkelde ze een eigen, herkenbare stijl. Lily werkt vaak met gemengde technieken en verstopt ook, zoals ze dat zelf noemt, grapjes in haar kunstwerken; kleine onderdeeltjes met een eigen verhaal die het werk een twist geven. Het zijn werken waar je naar blijft kijken. Elk werk vertelt een verhaal, draagt een boodschap over. Of zoals Lily zegt “Ik doe nooit zomaar iets”.

koe in oude techniek © Anin con Zeta

De oude Venetiaanse Orsoni-techniek wordt amper meer toegepast. Volgens die strikte leer mag je niet vernieuwen. Lily deed het toch door de stier op leer te maken en door met smalti de rug te doen.

Afhankelijk van de uitdrukking die Lily een werk wil meegeven, kiest ze voor smalti, marmer of kiezels. Ook voor terrazzo draait ze haar hand niet om. Haar materialen-kennis is enorm en de gecombineerde technieken geven haar werk extra uitdrukking en diepgang. Kenners weten en zeggen dat Lily vooruit loopt met haar werken; hoe mooi is het dan om je bij haar een week lang te laten inspireren en de fijne kneepjes van het mozaïekvak te leren?

terrazzo © Anin con Zeta

Lily houdt van experimenteren in materialen. Ook wil ze een boodschap uitdragen. In dit geval: weet wat je eet.

In de leer bij de meester

Wil ook jij de fijne kneepjes van het mozaïekvak leren en een prachtwerk maken, schrijf je dan in voor de Masterclass mozaïek! Als je snel je vliegticket boekt, heb je zelfs al een retourtje voor € 50!

Minimaal resp. maximaal aantal cursisten: 4 resp. 8.

Data: week 1: van zaterdag 6 tot zaterdag 13 april 2019
week 2: van zaterdag 25 mei tot zaterdag 1 juni 2019

Je gaat op eigen gelegenheid naar Casa di Mozaïek in Friuli-Venezia Giulia (noordoost Italië). Kom je met het vliegtuig (Treviso), dan word je daar opgehaald, je hebt namelijk geen vervoer nodig ter plekke. De mozaïekweek is geheel verzorgd:

  • Verblijf van 8 dagen (7 nachten)
  • Ontbijt, lunch en diner bij Casa di Mozaïek en tijdens de excursies
  • Drie dagen mozaïekworkshop (10.00-16.00 uur) in het atelier van Lily
  • Je werkt met marmer of kiezels of een combinatie van beide. Voor smalti geldt een toeslag.
  • Excursie naar de gerenommeerde mozaïekschool in Spilimbergo
  • Excursie naar de wereldberoemde mozaïeken in Aquileia
  • Excursie naar het betoverend mooie Venezia
  • Entreegelden, espresso’s en aperitivo zijn inclusief

Voor vertrek naar Italië heb je contact met Lily; je spreekt je idee door zodat je, eenmaal in Italië, gelijk kunt beginnen aan je werk (maximaal 35×35 cm). Waar nodig daagt Lily je uit om het naar een (nog) hoger plan te tillen.

Kosten: € 1150 p.p. op basis van verblijf in een tweepersoonskamer
Toeslag 1-persoonskamer € 60 per nacht

Uiteraard kun je ook met je partner komen, ook als deze niet meedoet aan de workshop.

Reserveringen en meer informatie

Meer weten, stuur dan een mail of bel 06- 51 78 99 71.

marskramer van Jeroen Bosch door Lily van Nunen © Anin con Zeta

Un pezzo d’arte”: de marskramer van Jeroen Bosch. In het werk zitten talloze subtiele ‘grapjes’ zoals ze het zelf noemt.

Oud cursisten zeggen…

“Het is puur meditatie, je denkt nergens meer aan.”

“Het is zo heerlijk om zo bezig te zijn en alles even te vergeten om je heen.”

“Nooit gedacht dat ik zoiets moois kon maken!”

 

Schaap © Anin con Zeta

Het werk van een van de cursisten in wording. Lily combineert graag materialen waardoor een uniek werk met meer diepgang ontstaat, zo zie je ook op de volgende afbeelding.

Mozaiek werkstuk ,workshop bij Lily van Nunen

Geplaatst door Lily van Nunen op Donderdag 17 januari 2019

Permalink naar %s