Indrukwekkende Frecce Tricolori

Als Italiaan gaat mijn hart altijd sneller kloppen van de Frecce Tricolori, het Italiaanse stuntteam. De vliegshow waarbij in formatie wordt gevlogen, is indrukwekkend en soms ook huiveringwekkend. Je ziet het vliegstuntteam in actie bij officiële gelegenheden in Italië. En als je vakantie viert aan de Adriatische kust bij Lignano en Jesolo en geluk hebt, zie je zo nu en dan een van de prove, trainingen.

De basis van de Frecce Tricolori ligt er namelijk vlakbij. In Rivolto om precies te zijn, vlakbij Udine, regione Friuli-Venezia Giulia. ’s Zomers kun je de basis op verschillende dagen bezoeken en horen wat er allemaal achter zit. Onderstaand filmpje deed me terugdenken aan ons bezoek aan de basis in de zomer van 2013. Poe, dat is alweer een hele tijd geleden!

De vliegshow was dusdanig indrukwekkend, dat ik het nu, zes jaar later, nog steeds helder voor ogen heb. Zoonlief, toen 12 jaar oud, was mee en stelde een aantal slimme vragen. Of ze altijd op dezelfde plek vliegen, wat de afstand tussen de vliegtuigen is en meer. De antwoorden, foto’s en een verslag van het bezoek lees je terug, samen met diverse interessante wist-je-datjes over de Frecce Tricolori die ik toen voor Italie.nl op een rij heb gezet. Leuk en interessant om dat, naar aanleiding van onderstaand filmpje, weer terug te lezen.

Permalink naar %s