Nederlandse en wereldpremière Italiaanse films op Filmfestival Rotterdam

Tijdens het internationaal filmfestival Rotterdam kun je (online) genieten van vier toffe nieuwe Italiaanse films. Voor drie van die films is het de Nederlandse première, voor een zelfs de wereldpremière! Met voor ieder wat wils, want de films zijn een mooie mix van misdaad, komedie, muziekdocumentaire en fantasy/oorlog.

Het Rotterdam filmfestival vindt dit jaar voor de 51e(!) keer plaats. Om precies te zijn van woensdag 26 januari tot en met 6 februari 2022. Helaas niet fysiek in de cinema, bioscoop, in Rotterdam, maar wel in je eigen soggiorno, huiskamer! Voorzien van je eigen confezione con patatine, zak chips, waarmee je ongegeneerd hard kunt knisperen zonder dat iemand er last van heeft. Er is thuis bovendien geen verbod om cibo da casa, etenswaren van thuis, mee te nemen. Dus: maak er een heerlijke Italiaanse avond van!

Win een gratis filmticket

De filmpremières van de films zijn online. Kijken werkt simpel: je maakt een account aan bij IFFR, kiest de film, rekent af en klaar. TENZIJ je een actiecode wint, dan kijk je gratis!

Naar welke film gaat jouw voorkeur uit? Reageer op ons facebookbericht, tag de persoon / personen met wie je de film wilt kijken. Een leuke primo appuntamento, eerste date! Alhoewel: met die anderhalve meter schiet het niet op 😉

Vergeet niet de facebookpagina te liken, anders zie je niet / te laat als je gewonnen hebt! De sluitingstermijn is woensdagavond 26 januari 2022. Donderdagochtend 27 januari krijgen de prijswinnaars persoonlijk bericht.

De inzendingstermijn is voorbij. De winnaars hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad.

De vier Italiaanse films die te zien zijn tijdens het filmfestival van Rotterdam zijn:

Qui rido io / The King of Laughter

Gezinshoofd Eduardo Scarpetta is in 1900 de grote ster van het Napolitaanse theater. Hij wordt door de excentrieke dichter Gabriele D’Annunzio beschuldigd van plagiaat. Liefdevol, meeslepend opus over de  uitgebreide toneelfamilie van Scarpetta.

Mario Martone, 2021, Italië, 133 min
Met een meesterlijke hoofdrol van Toni Servillo.

The Last Ride of the Wolves

Als de oudere crimineel Pasquale zijn laatste overval beraamt, wordt hij herenigd met de bende The Wolves. Hierna is hij van plan voorgoed met pensioen te gaan. De debuutfilm van Alberto De Michele is een ongewone, openhartige blik achter de schermen van de Italiaanse onderwereld. De vertoning op het Rotterdam Filmfestival is tevens de wereldpremière.

Alberto De Michele, 2022, Nederland, Italië, 81 min

Freaks Out

In deze avontuurlijke mix van fantasy- en oorlogsfilm moeten vier excentriekelingen met bovennatuurlijke gaves vluchten voor het oprukkende nazisme. De decors zijn prachtig, het camerawerk sierlijk en de hoofdrol van Aurora Giovinazzo is ontroerend.

Gabriele Mainetti, 2020, Italië, België, 141 min

Italo Disco – The Sparkling Sound of the 80s

Zonder Italo Disco geen house, geen Chemical Brothers, geen Daft Punk, toch? Een documentaire over hoe een jolig muziekgenre toch waardig oud kan worden.

Alessandro Melazzini, 2021, Duitsland, Italië, 62 min

 

Permalink naar %s