Atrani op de bucketlist

Houd jij ook zo van Italië en van Kerstmis en kerstversiering? Zet dan het borgo, dorpje, Atrani op je wensenlijstje. Het ligt aan de Amalfitaanse kust in Campania, onder Napels. De bovenop elkaar gestapeld en tegen de klifrotsen aangebouwde huisjes zijn altijd al een pareltje om te zien. Maar met de feestdagen is het mogelijk nog mooier. Vanaf 8 december hult het dorpje zich in de prachtigste kleuren.

Atrani, Luci al borgo

Het in een inham liggende Atrani wordt dan versierd met vrolijk gekleurde lichtjes; straten, gebouwen, worden kunstig uitgelicht in rood, geel, blauw, oranje, groen. De huizen, bogen, binnenpleintjes, piazze maar ook de scalinatelle, steile trappetjes, zien eruit als een piccolo presepe, kerststalletje. Als je de betoverend mooie beelden ziet van kleurrijk uitgelichte gebouwen, dan wil je gelijk de koffers pakken en daarheen. De lichtversiering brandt normaliter tot de laatste week van januari.

Atrani: de kleinste gemeente van Italië

Atrani is de kleinste comune, gemeente, van Italië. Het ligt aan de Statale 163, de slingerende kustweg, op zo’n 800 meter van het bekende Amalfi. Het dorpje is niet groter van 0,1206 km2

Een wandeling door de stradine e vicoletti, straatjes en steegjes, van Atrani geeft je het gevoel in een fiaba, sprookje, rond te lopen. Tel daarbij op de heerlijke geur van eten, de klotsende golfjes van de zee, een licht briesje en milde temperaturen… dan dan je verkocht. Toch?

Een kleurrijk 2022 toegewenst boordevol gezondheid, geluk, plezier én reisjes naar Italië!


En dan met zeezicht:PS:
Niet alleen ’s winters is het er betoverend mooi, ook ’s zomers, kijk maar:

Vakantietips aan de Amalfitaanse kust

Meer informatie over Campania

Meer informatie over Campanië (nl)

Permalink naar %s