Documentaire ‘Mi chiamo Francesco Totti’ op IFFR

Ook al heb je niet zoveel op met calcio, voetbal, tóch is de documentaire over Francesco Totti een aanrader. De documentaire is komende dagen te zien op het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR).

Ben je negatief getest, dan kun je de films op het grote scherm kijken. Dat van donderdag 3 juni t/m zondag 6 juni 2021. Maar je kunt de docufilm ook digitaal vanuit je eigen huiskamer bekijken. Echter alleen van zondag 6 juni tot en met woensdag 9 juni 2021.

Kippenvel

Geheid dat je op verschillende beelden en momenten uit de documentaire ‘Mi chiamo Francesco Totti’ pelle d’oca, kippenvel, krijgt. Volgens de Volkskrant gaan zelfs voetbalhaters overstag. Je krijgt 106 minuten lang een prachtbeeld van La vita, la carriera e il mito del capitano della AS Roma, het leven, de carrière en de legendarische aanvoerder Francesco Totti.

Ontroerend portret

Zijn leven in beeld, hoe hij als ragazzino op de tribune zat bij zijn favoriete club, om vervolgens in 1989 in de jeugdselectie te belanden en daarna voor de rest van zijn carrière aan AS Roma verbonden te blijven. Om 28 jaar later, in 2017, te stoppen. “Hoe kon ik ooit weggaan uit Rome? Dat is onmogelijk. Ik hoor bij Rome en daarmee uit,” aldus Totti. Het beeld van de laatste dag van zijn carrière, met niet alleen Totti in tranen, maar het hele stadion met hem, is een van de vele kippenvelmomentjes.

Totti: een van de grootste voetbalhelden van Italië

Mooie beelden van Roma, terugblikken met Totti als commentator op zijn eigen leven en nog veel meer. Totti die zegt dat ie dagen heeft gehuild over zijn eigen afscheid. Alleen al dát geeft je een brok in de keel… zo’n stoere, rauwe volksjongen die dat zonder blikken of blozen deelt, ook al is ie stervoetballer en wordt ie door fans gezien als een halfgod.

Al met al wordt Totti gezien als uno dei più grandi campioni della storia del calcio italiano, een van de grootste helden uit de geschiedenis van het Italiaanse voetbal.

Bekroonde film

De in oktober 2020 uitgekomen docufilm ‘Mi chiamo Francesco Totti’ heeft diverse vooraanstaande prijzen gehaald: Il Nastro d’Argento en de David di Donatello 2021. Regisseur Alex Infascelli zegt daarover in stijl: “Abbiamo giocato una partita difficile e siamo riusciti a vincere lo scudetto”, “We hebben een zware wedstrijd gespeeld en het is ons gelukt landskampioenschap te winnen.” Daar wil je toch bij zijn, vero?

Tickets

Lees meer over de docufilm ‘Mi Chiamo Francesco Totti’ op de website van IFFR en bestel gelijk je tickets!

Bekijk de officiële trailer

© Beeld: IFFR

Permalink naar %s