Fietsen met Paolo in Umbria

In bici con Paolo, fietsen in UmbriaMet de warmte die Italië alweer een hele tijd teistert, is een fietstochtje een fijne manier om een beetje te rinfrescare, af te koelen. Een licht briesje kan al verlichting van de warmte geven. Casco (helm) of petje op het hoofd, goed insmeren met crema solare, zonnebrand en fietsen maar! In Valle Umbra kun je binnen 70 km maar liefst 9 middeleeuwse steden bezoeken die de moeite waard zijn.

Paolo Tordoni, fietsverhuurder en gids van ‘In bici con Paolo’, woonachtig in Umbria, beaamt dat lachend: ”Meglio In bici che a piedi. L’unico problema è quando ti fermi.” “Beter fietsen dan wandelen. Het enige probleem is als je stopt.” Hij heeft het dan over snikheet weer.

Huur een e-bike: lekker ontspannen fietsen

Ga je op vakantie, dan hoeft overigens geen fietsen mee te nemen. Je kunt ter plekke fietsen huren. Als je comfortabel wilt fietsen, huur je een e-bike. Zeker als er hoogtemeters in het spel zijn, maakt dat het verschil tussen relaxed, comfortabel fietsen en afzien. Een e-bike geeft je de gelegenheid meer te genieten van de omgeving; je hoort de vogeltjes fluiten, beekjes kabbelen en hebt meer oog voor de omgeving. Met een e-bike fiets je je niet, zoals ze dat noemen, “het snot achter de ogen”.

In bici con Paolo, fietsen in Umbria

Paolo Tordoni van Cycling with Paolo verhuurt alle soorten fietsen, maar begeleidt als gids ook groepen op de fiets

Slow travel

Ben je een fervent fietser, kun je natuurlijk wel kiezen voor een gewone fiets zonder ondersteuning, racefiets of mountainbike. Laat je goed adviseren, ook v.w.b. de routes en afstanden. De hoogtemeters en warmte hebben immers impact. Net zoals de gezellige barretjes waar je onderweg wilt stoppen voor un caffè, of dat gezellige restaurantje waar je een pasta’tje wilt prikken. Fietsen is niet alleen slow travel en goed voor het milieu, maar laat je een vakantiedag ook anders beleven.

Fietstochten in Umbria

Het cuore verde, groene hart, van Italië, leent zich ook uitstekend om te fietsen. Bij Paolo kun je uitstekend fietsen huren. Die organiseert ook dagelijks fietstochten onder begeleiding van een gids waar je mee kunt. Zo leer je nog meer over wat je ziet onderweg! De fietsverhuur bevindt zich tussen Assisi en Spello.

Fietsroutes op elk niveau

 • Er zijn gemakkelijke routes in de buurt van Spoleto, Bevagna, Foligno, Spello en over de Via degli Ulivi.
 • Ben je meer voor een pittigere fietstocht, ga dan voor Montefalco, Assisi, Trevi, Bertone, Perugia.
 • Ben je esperto, bijt dan je tanden stuk bij de Passo d’Acera, Pettino, Crono del Sagrantino of fiets om Monte Subasio.

Paolo heeft twee fietstips die hij wil delen: “Una strada carina è la via degli Ulivi che porta a Spello. Sono 3 Km di strada in mezzo agli ulivi molto suggestiva.” Een heel mooie eg is de Via degli Ulivi die naar Spello voert. Je fietst 3 kilometer lang door olijfgaarden. Heel fotogeniek.

Paolo’s tweede tip is het ciclabile, fietspad, naar Bevagna. Je hebt daar prachtig uitzicht op vigneti, wijngaarden, maar je kunt ook stoppen om te proeven. Of te lunchen in Bevagna.

In bici con Paolo, fietsen in Umbria

Bezoek een evenement in Umbria op de fiets

Combineer fietsen met een bezoek aan een van de volgende evenementen in Umbria. Bezoek bijvoorbeeld:

 • Sagra dell’Oca, Bettona, 29/07/22 – 07/08/22
 • Palio delle Barche, Passignano sul Trasimeno, 24/07/22 – 31/07/22
 • Festa della Torre, Castiglion Fosco, 29/07/22 – 07/08/22
 • Sagra della Lumaca, Cancelli, 04/08/22 – 07/08/22
 • Sagra della torta al testo, Sant’Egidio, 05/08/22 – 14/08/22
 • Sagra della Bruschetta, Morano Osteria, 23/08/22 – 28/08/22
 • Festa della Cipolla, Perugia, 03/09/22 – 06/09/22
 • Eurochocolate, Perugia, 15/10/22 – 24/10/22

Dit artikel over fietsen in Umbrië is tot stand gekomen met dank aan:

Bando Umbriaperta Incoming Progetto realizzato con fondi FSC

In bici con Paolo, fietsen in Umbria

 

Permalink naar %s