Wat te doen bij schade aan de huurauto

Schade aan de huurauto! Dat is wel het laatste waar je op zit te wachten tijdens je vakantie. Maar het kan gebeuren; een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Bovendien kan er tijdens de huurperiode een kras op of deuk in je auto komen zonder dat je er zelf schuld aan hebt. Wat dan?

Kleine lettertjes

Alles staat of valt met de kleine lettertjes van de autoverhuurder. Dat is precies de reden dat ik zelf al jarenlang de voorkeur geef aan Sunnycars. Door hun transparantie en all-in formule weet je waar je aan toe bent. Dat is dan ook de reden dat Sunnycars preferred partner is van Italie.nl en dus ook ItalieTips.nl en ItalieReisbureau.nl. Als je boekt via onze websites, kost het jou niets meer, maar sponsor je ons. 😊

Schadeverzekering standaard inbegrepen

Terug naar de kleine lettertjes. Bij Sunnycars huur je all-in; je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over deuken en krassen op je huurauto. Sunnycars is een broker en dat betekent dat je op je voucher ziet bij welke autoverhuurder je je gehuurde auto kunt ophalen.

Door massa-inkoop is dat niet duurder dan rechtstreeks een huurauto boeken, maar geeft je wel de zekerheid van all-in huren zonder extra toeslagen. De schadeverzekering (CDW) is standaard inbegrepen en je WA-verzekering is gratis aangevuld met een dekking van minimaal € 7,5 miljoen.

Wat te doen bij schade

Als je de auto ophaalt, loop je met de autoverhuurder rond je auto. Op het rapport worden eventuele deuken en krassen genoteerd; je checkt dit en ondertekent het formulier voor akkoord.

Krijg of constateer je onderweg schade aan je huurauto, neem dan contact op met de lokale wagenparkaanbieder. Leg uit wat er is gebeurd. Zij zullen je vertellen wat te doen. Het kan zijn dat je, zelfs voor een eenvoudige schade, een politierapport op moet laten maken. Soms is dat een vereiste om je schade te kunnen declareren.

Tip: maak foto’s van de schade en de situatie. Het kan namelijk zo zijn dat je (een deel van) het eigen risico ter plaatse moet voorschieten. Bij het indienen van je declaratie kun je dan deze foto’s meesturen. Bewaar de bon of de factuur, want ook die heb je nodig voor de declaratie van de schade. Omdat je bij Sunnycars all-in huurt, zijn kosten van schades gedekt.

Het eigen risico is bij Sunnycars onderdeel van de all-in formule. Kom je er niet uit, dan kun je uiteraard ook contact opnemen met de Nederlandstalige service-afdeling.

Ook ik had een deuk in de auto…

Op reis in Campania trof ik mijn huurauto ook eens aan met een dikke deuk in de auto. Ik baalde als een stekker, ik was namelijk apetrots dat schadevrij gereden te hebben in alle verkeerschaos die ik onderweg tegenkwam. Bij het inleveren van de huurauto was er inderdaad geen probleem.

Een andere keer hadden we een zonnebril laten liggen in de huurauto. Na contact met de servicedesk in Nederland, kwam die alsnog onze kant uit. Je snapt dus waarom  Sunnycars preferred supplier is geworden. 🙂

[lees verder na de foto]

Pech onderweg met de huurauto

Ook als je pech hebt met je huurauto neem je contact op met de lokale wagenparkaanbieder. Als je namelijk zonder overleg de wegenwacht inschakelt, kan het zijn dat je de kosten niet vergoed krijgt. De woordenlijst auto-Italiaans komt je ongetwijfeld van pas.

Attenzione: Lokkertjes zijn veelal instinkers

Let op: vaak ‘lokken’ autoverhuurmaatschappijen je met een goedkope startprijs. Hoe verder je in het boekingsproces komt, hoe meer kosten erbij komen. En dan moet je vaak ook nog ter plekke lokale belastingen betalen. Ik heb het meermaals uitgeprobeerd, maar keer toch telkens terug bij Sunnycars. Ik houd van helderheid en transparantie en baal dan als ik pas aan het eind van het boekingsproces zie dat er nog allemaal kosten bijkomen. Om maar niet te spreken over discussies aan de lokale balie. Ik spreek dan wel vloeiend Italiaans, maar zo’n ‘gevecht’ ga je niet winnen.

Tip: leg je huurauto zo snel mogelijk vast. Annuleren kan gratis tot een uur voor huuraanvang

Ben je vakantieplannen aan het maken maar wil je flexibel blijven tot het laatste moment? Dan is het wel verstandig zo snel mogelijk je huurauto te reserveren. Met de Flexservice van Sunnycars die je in 2022 automatisch cadeau krijgt, kun je tot 1 uur voor huuraanvang gratis annuleren. Je krijgt de huursom binnen een paar dagen teruggestort. Wijzigen kan altijd kosteloos.

Het is om nog een andere reden aan te raden vroegtijdig te reserveren: door Corona zijn er veel minder huurauto’s over. Tijdig reserveren betekent dat het aanbod het grootste is binnen jouw voorkeurscategorie. Reserveer dus snel zonder risico je huurauto voor je vakantie in Italië.

 

Permalink naar %s