De mooiste liedjes van Pino Daniele

Pino Daniele mooiste liedjesPino Daniele zou vandaag, 19 maart 2021, 66 jaar zijn geworden…  Hij overleed echter op 4 januari 2015. Helaas moeten we deze fantastische Napolitaanse zanger dus alweer meer dan vijf jaar missen. Zoveel mooie liedjes… van het zachte ‘Quando’ tot het vrolijke ‘Je so pazzo’.

Zijn stem, gitaargeluid en sound herken je uit duizenden, welk genre deze cantautore napoletano ook zingt. Soms wat jazzy, dan wat blues-of latin-achtig, Soms in het Napolitaans met die mooie, kenmerkende Zuid-Italiaanse ‘sjjj’ voor tal van woorden, dan weer in het Italiaans. Zijn liedjes zijn nooit voorspelbaar, maar toch een geheel en o, zo herkenbaar.

Als ik de liedjes van Pino Daniele hoor, zit ik automatisch zachtjes te wiebelen op m’n stoel met een grote smile op mijn gezicht. En bij een paar liedjes ga ik los, zoals bij ‘A me me piace ’o blues. Ik versta er geen hout van, maar als ik de songtekst lees, snap ik de grote lijnen wel. Mooi…

Dai! Kom, volume op tien en geniet mee van een selectie uit zijn fantastische liedjes!

A me me piace ‘o blues

Quando

Je so’ pazzo

Napule è

Dubbi non ho

I say i’ sto ccà

Nero a metà

Permalink naar %s