‘De Grand Tour in Italië’ – Luc Verhuyck

Gran Tour in Italië Luc VeruhuyckEr zijn heel wat reisgidsen over Italië verschenen, maar die van Luc Verhuyck zijn uniek te noemen. Het zijn namelijk anekdotische reisgidsen. Het gebrek aan kleurrijke afbeeldingen wordt gecompenseerd door de vele wetenswaardigheden die hij deelt. Verhuyck brengt daarmee de geschiedenis tot leven; door zijn beschrijvingen van gebouwen en pleinen krijg je een beter beeld van wat een stad toont aan pracht en praal. Door zijn boeken ga je een stad toch met andere ogen bekijken.

Het 396 pagina’s dikke boek De Grand Tour in Italië is donderdag 25 maart 2021 verschenen.

21 steden, honderden plekken

In De Grand Tour in Italië beschrijft Verhuyck niet alleen Rome, Venetië, Napels en Florence. Hij pakt nu ook andere bekende steden en ontdekplekjes op dagtrip-afstand van die vier steden mee, zij het iets minder uitgebreid dan de vier voornoemde steden.

Zo lees je meer over Assisi, Bologna, Bomarzo, Capri, Carrara, Ercolao, Ostia Antica, Orvieto, Paestum, Pompei, Pisa, Ravenna, San Gimignano, Siena, Vaticaanstad, Verona en de Vesuvius.

Het is, zoals Verhuyck zelf zegt, niet de bedoeling geweest een “exhaustieve cultuurgids” te schrijven. Het is al met al een informatieve en gevarieerde reisgids die ook prima thuis op de bank te lezen is als voor- of napret.

Luc Verhuyck

Luc Verhuyck begeleidt reizen naar de steden waar hij zijn boeken over heeft geschreven: Rome, Firenze, Venetië en Napels. Hij organiseerde ook 23 jaar Italiëreizen voor de school waar hij lesgaf. Ook geeft hij lezingen.

De reisgidsen van Luc Verhuyck

Permalink naar %s