Tanti saluti da… Castel Gandolfo

Castel Gandolfo

“We arriveerden helaas in het donker bij Castel Gandolfo. We hadden om twee redenen gekozen voor deze locatie. Enerzijds voor onze moeder die wat heeft met de plek, religie en de paus. Anderzijds omdat het niet ver van vliegveld Ciampino was. Het vliegtuig terug vertrok ’s ochtends vroeg en hadden geen zin om op de laatste dag van onze korte vakantie voor dag en dauw in de auto te moeten springen. En dus boekten we een nachtje in Castel Gandolfo.

Castel Gandolfo bleek een verrassing! ’s Avonds genoten we in dit als buitenverblijf van de paus bekend staande plaatsje van een heerlijke digestivo op het grote plein. ’s Ochtends wachtte ons een prachtige zonsopgang boven de beboste hellingen die Lago Albano omgeven. Vanuit de slaapkamer hadden we prachtig uitzicht op Castel Gandolfo en zagen we wat we ’s avonds laat niet meer konden zien. En waarvoor we die ochtend dus ook geen tijd meer hadden. Ik ga dan ook zeker nog een keer terug!”

Tip van Claudia
Wat Overnachten in Castel Gandolfo
Waar Onder Rome
Regione Lazio
Waarom Het is rustig en vlakbij vliegveld Ciampino
Doe-tip Een bezoek aan de pauselijke tuinen en pauselijke vertrekken
Niet overslaan Het restaurant Arte e Vino in de hoofdstraat. Je kijkt er je ogen uit! Via een ondergrondse gang kom je aan de overkant van de straat waar ze meer tafeltjes en sfeervolle ruimtes hebben. Je weet niet waar te kijken; het lijkt wel een uitdragerij!

Deel ook jouw ItalieTip!

Wil jij ook jouw ItalieTip delen en een eigen cartolina, ansichtkaart, op ItalieTips krijgen?
Mail dan jouw foto en korte toelichting!

Nog wat extra foto’s:

Uitzicht op het Lago Albano by night

En overal waar je kijkt die prachtige bomen…

Ristorante Arte e Vino

Je kijkt je ogen uit bij dit restaurant…

Het centrale plein bij Castel Gandolfo

Castel Gandolfo in het ochtendlicht

© Foto’s: Claudia Zanin

 

Permalink naar %s