Zeilen op het Caldonazzo-meer

De bedoeling is om samen met Max en Katia het Caldonazzo-meer op te gaan, maar of dat gaat lukken, is twijfelachtig. Er is instabilità; de wind draait er in een oogwenk van zuid naar noord. Max houdt de lucht goed in de gaten. Wij balen, want we hebben ons zo verheugd op het zeilen. En nu? We gaan toch even het water op, maar juist die ene middag rukken de wolken op. We zijn niet bang voor een spatje regen, we zijn immers niet gemaakt van zucchero, suiker. Maar water, dat is niet waar Max zich druk over maakt. Wel over wat er vanuit het noorden mogelijk aankomt…


Uiteindelijk wordt het een middag die we niet snel zullen vergeten. Max en Katia zijn bijzonder aangenaam gezelschap; onder het afdakje van de Centro Nautico Ekon genieten we van Prosecco en wat lekkers te knabbelen. En van de verhalen van Max en Katia. Geen stoere zeemansverhalen, maar een boel kennis over het weer in de bergen, zeilen en nog veel meer. We zuigen Max en Katia’s kennis als een spons op. Twee bijzondere mensen die we al snel in onze harten sluiten.

“Varen op een bergmeer is heel wat moeilijker dan varen op zee”


Wat moet je doen bij onweer?

Terwijl het temporale, onweer, boven ons losbarst, vragen we ons af wat je moet doen als je onverhoopt op het meer bent terwijl het onweert. “Geen zorgen! Blijf gewoon op het water; midden op het meer zijn de golven lager dan aan de kust. Leg aan bij een boa, boei, en blijf rustig” zegt Max bemoedigend. Max blijkt een wandelende encyclopedie te zijn op het gebied van zeilkennis. Als het weer bedaard is, gaan we nog even het meer op. Veiligheid voor alles. Maar wat is zeilen op het Caldonazzo-meer leuk zeg! Het is dat we de volgende dag vertrekken, maar we beloven terug te komen, voor zeilles én voor de aperitivo op het Caldonazzo-meer met hun ‘Barca in relax’.

Katia’s doe-tips in de omgeving van het Caldonazzo-meer

Tips van Katia en Max voor als het weer zich niet leent om te zeilen:
1. Het hypermoderne wetenschapsmuseum Muse, ontworpen door Renzo Piano
2. Het ondergronds bezoek aan een heuse mijn: Miniera dell’Erdemolo in Valle dei Mòcheni
3. De cascata, waterval, bij de Orrido di Ponte Alto
4. Bezoek aan de stad Trento

Meer informatie over Valsugana

 

Permalink naar %s