Wintersport in Val di Fiemme Ski Area Bellamonte – Alpe Lusia

Ga je skiën in Val di Fiemme, ben je met je gezin of ben je het skiën nog niet zo machtig, dan zijn de zonnige pistes van Ski Area Alpe Lusia geschikt voor jou. Je skiet in het zonnetje over de brede hellingen van Bellamonte en kunt de kroost goed in de gaten houden. Die kunnen er ook heerlijk spelen of met de slittino, slee, 2 km lang afdalen.

Er is een snowpark en bij twee pistes kun je je snelheid meten. Als je afdaalt aan de kant van Moena zijn de pistes heel wat steiler. Het skigebied grenst aan het soleggiato, zonnige, Parco naturale di Paneveggio, met zicht op het Lagorai-gebergte. Je maakt echt deel uit van de natuur.

Mijn tips:

Chalet 44

Ga lunchen bij Chalet 44, een toonbeeld van strak en sfeervol Italiaans design. De bergtoppen uit de omgeving worden weerspiegeld in de wanden van glas; luie ligstoelen. En bestel vooral ook de Trento DOC-bubbels.

Rifugio La Morea

Voor de tweede lunchtip hoef je alleen maar je neus achterna te skiën. Op de piste komst de profumo van de houtgrill je tegemoet. La Morea is beroemd om zijn vlees van de Het is werkelijk om je vingers bij af te likken.

Wandel richting Pale di San Martino

Wandel eens de berg op en loop door de bossen met hoge bomen. Je staat even later oog in oog met de indrukwekkende bergtoppen Pale di San Martino. De stilte, het fenomenale uitzicht van houten chaletjes op de voorgrond, een strakblauwe lucht en de besneeuwde bergtoppen: onvergetelijk!

Bekijk ook de andere twee skigebieden van Val di Fiemme en de algemene informatie over wintersport in Val di Fiemme:

© Foto’s: Claudia Zanin

Permalink naar %s