Wintersport in Val di Fiemme – Ski Area Alpe Cermis

Ben je op wintersport in Val di Fiemme, dan kun je ook kiezen voor het skigebied Alpe Cermis. Dit skigebied  ligt op de berg tegenover Cavalese. bevat vooral veel lange pistes; ook leuk voor wie al aardig kan skiën. Eenmaal boven heb je een fenomenaal 360 graden uitzicht over de omliggende bergtoppen. Indrukwekkend om te zien.

Mijn tips:

Rifugio Paion

Start met een caffè bij Rifugio Paion om een paar uur later weer terug te keren voor de lunch. Je geeft aan wat voor vlees je op de bijzondere barbecue wilt en binnen een mum van tijd zit je te genieten.

Lo Chalet

Op de piste móet je stoppen bij het hagelnieuwe Lo Chalet: een architectonisch plaatje, deze rifugio met heerlijke lounge-banken, up-tempo muziek en een vista spettacolare op een onherbergzaam gebied waarin ’s zomers 42 bergmeertjes te ontwaren zijn.

Via del Bosco

Neem in elk geval een keer de Via del Bosco. Normaliter een weg waar je met de auto naar boven komt, maar ’s winters is het een lange, simpele manier om naar het dal te skiën. Je wordt omgeven door tientallen meters hoge, kaarsrechte naaldbomen waar de zon doorheen speelt.


Bekijk ook de andere twee skigebieden van Val di Fiemme en de algemene informatie over wintersport in Val di Fiemme:

© Foto’s: Claudia Zanin

Permalink naar %s