Win vrijkaartjes voor Second Home Beurs #2eHuisInItalie

Tweede huis in Italie kopen © Claudia ZaninHet kopen van een tweede huis in Italie lijkt steeds meer mensen aan te spreken. Het is echter verre van gemakkelijk, alleen al omdat elk regione, gewest, van Italie een eigen karakter heeft. Niet alleen op landschappelijk gebied maar ook zeker qua huizenbouw.

Bedenk bij het zoeken naar een tweede huis in Italie dat die prachtige casale, boerenhoeve, die je in films op het grote scherm ziet, niet te vinden zijn in het noorden bij de meren of bijvoorbeeld op Sicilie. De leuke trulli of masserie uit Puglia hoef je niet in Piemonte te verwachten. En ga zo maar door.

Er zijn in Italie meer 1 euro huizen zijn er op meer plekken dan alleen in Ollolai, maar de vraag is of je op zo’n plek wilt zitten én of je de tijd en zin hebt om je tweede huis van de grond af aan te ristrutturare, restaureren. Waar ligt het, hoe kom je er, wat zoek je in een tweede huis?
Italiaanse makelaars en Italianen ne capiscono un cavolo, snappen er geen snars van, dat iemand bijvoorbeeld een tweede huis zoekt bovenop een collina, heuvel, helemaal verlaten aan het eind van de doodlopende weg.
Inoltre, bovendien, ga je te maken krijgen met heel wat cultuurverschillen, zo blijkt ook uit de vele wonen&werken-in-Italie-verhalen van I nostri amici op Italie.nl. Daarom geldt:

Een goede voorbereiding is het halve werk

Tweede huis Wonen en Kopen in Italie

Om de droom te verwerkelijken, zul je je goed moeten inlezen. De Tweede Huis special op Italie.nl geeft je in elk geval al heel wat tips, want een huis kopen in Italie werkt nou eenmaal echt anders dan hier. Er zijn daarnaast een aantal boeken die je bijzonder goed van pas komen: ‘Tweede huis in Italie’ is de bijbel met nagenoeg alle informatie die je nodig hebt. Dan is er ook nog het ‘Vakwoordenboek onroerend goed – Italiaans’, ook bijzonder handig. En voor wie nog een stap verder wil gaan en wil gaan wonen en werken in Italie, is het Emigratiehandboek een uitkomst.

Maak kans op vrijkaarten voor Second Home Beurs in Utrecht of Brussel

Uiteraard kun je gaan touren in je favoriete Italiaanse omgeving en op zoek gaan naar een huis, maar je kunt je ook oriënteren op een Tweede Huis beurs. Hier vind je diverse aanbieders van tweede huizen in Italie maar ook in tal van andere landen.

In samenwerking met uitgeverij Guidelines mogen we 5×2 toegangskaarten weggeven voor de Second Home beurzen in Brussel en Utrecht. De beurzen worden gehouden op respectievelijk 22-23 september 2018 (Brussel) of 28 t/m 30 september 2018 (Utrecht).

Om kans te maken op twee vrijkaartjes geef je dit bericht een like en deel je het vervolgens voor maandag 17 september 2018 op Facebook of Twitter. Vermeld bij jouw deelbericht ook:#2eHuisInItalie

Winnaars krijgen via het desbetreffende medium een PB / DM, vergeet daarom niet de Italie.nl facebookpagina te liken en/of de Italie.nl twitterpagina te volgen – zo zorg je ervoor dat je het bericht ziet.

Tweede huis in Italie kopen
© Foto’s: Claudia Zanin

Permalink naar %s