Vakantie inspiratie

Vakantie inspiratie… wat gaan we dít jaar weer doen op vakantie? Waar gaan we heen? Als je niet in herhaling wil vallen met je vakantiebestemming, is dat niet altijd even makkelijk. Alhoewel: Italië is zo groot dat je er een leven lang op vakantie kunt gaan zonder in herhaling te vallen. Wat helpt in het maken van je keuze, is om een of meer variabelen te gebruiken in je zoektocht.

Doe eens een voorstel

Hoe zit dat dan, met die variabelen? Een stedentrip, rondreis, vakantie op een eiland of aan een meer. Bij het uitzoeken van een vakantie weet je wél wat je leuk vindt en wat je zoekt. Dus welke variabele je wil. Alleen al door het op die manier aan te vliegen, schep je meer helderheid in de overvloed aan vakantie suggesties.

Als je eens een keer iets anders wil dan Italië, weet je vaak niet waar te starten. De website suggestme.com is dan een handig startpunt om inspiratie op te doen. Je kunt kiezen uit compacte informatie over steden, rondreizen, eilanden, meren. Zowel binnen als buiten Europa.

Het weer in een bepaalde maand of periode kan ook inspiratie bieden voor het bepalen van je bestemming. Waar je bijvoorbeeld in eigenlijk heel Italië nog wel prima weer hebt in oktober, is het een maand later vooral in het zuiden aangenaam. Het seizoen is daar nou eenmaal langer. En houd je van de combinatie fris en warm in de zomer, dan zijn de bergen weer een aanrader. Niet voor niets trekken zoveel Italianen die in de stad worden ’s zomers naar de bergen…

Gebruik een of meer variabelen in je zoektocht

Maar misschien zoek je wel juist extra luxe reisbestemmingen of leuke reisbestemmingen met je hond. Of zoek je extra originele vakantieplekken. Voor inspiratie op basis van een snel overzicht van mooie plekken in Italië, kun je kijken op Suggestme.com. Een handig startpunt met compacte informatie. Maar je kunt natuurlijk ook de kaart van Italië gebruiken om verder te zoeken.

Wil je meer de diepte in en zoek je gedetailleerde, inhoudelijke informatie, dan vind je dat eerder bij een specialist. Voor Italië is dat natuurlijk Italie.nl.

Overnachtingstips op de heen- of terugweg naar Italië

Je kunt natuurlijk in één ruk doorrijden naar je bestemming in Italië, maar kunt op de heen- of terugweg ook een of meer keer stoppen. Op weg naar ons familiehuis hebben wij op die manier al tal van steden in Duitsland gezien: Ulm, Würzburg, Bamberg, Neurenberg. Stuk voor stuk interessante, mooie steden waar je weer iets nieuws kunt ontdekken.

Bamberg

We zijn niet alleen in grote steden gestopt, maar bijvoorbeeld ook meermaals in Tegernsee (uit nostalgie) of in het sfeervolle stadje Rothenburg ob der Tauber, aan de Romantische Strasse. En soms schoten we mis. Was het wel een leuke accommodatie, maar was de omgeving enorm saai. Ach, het is maar net wat je het belangrijkste vindt.

Rothenburg ob der Tauber, aan de Romantische Strasse

Het grote voordeel van onderweg stoppen, is dat je niet gebroken aankomt op bestemming. In ons geval rijden we een uur of zes, zeven. Dan zijn we op 40-60% van de afstand. Die tussenstop zorgt al voor een vakantie-gevoel. Je struint door de omgeving en zie zo nog eens wat.

Würzburg

Voor de volgende vakantie ben ik er nog niet helemaal uit, maar ik vermoed een van de meren in Beieren. Zo’n compacte weergave heeft zo zijn voordeel als inspiratiebron, ik heb nu gerichte ideeën opgedaan. Maar suggesties blijven altijd welkom!

Tegernsee, Beieren

Foto’s:
© Headerfoto Lago Maggiore: Iuliia Boiun on Unsplash
© Overige foto’s: Claudia Zanin

Permalink naar %s