Tanti saluti da… Grottammare

Tanti saluti da Grottammare

“Grottammare is een prachtige oude borgo in Le Marche die uittoornt boven de Adriatische kust. Het dorpje met zijn smalle, donkere straatjes is mooi bewaard gebleven. Vanuit de oude borgo (ook wel Vecchio Incasato genoemd) kun je te voet afdalen naar het nieuwere gedeelte van Grottammare waar alle voorzieningen zijn en een gezellige boulevard.

Langs de zee ligt een mooi fietspad. We hebben in Grottammare fietsen gehuurd en zijn naar San Benedetto del Tronto gefietst, met onderweg een heerlijke lunch op het strand bij één van de vele bagni.

Overigens heeft het strand van Grottammare de Bandiera Blu. Wij hebben heerlijk gesnorkeld en geluncht (heerlijke visgerechten!) bij Bagno delle Stelle. Opvallend was dat we overal de heerlijke witte wijnen van Le Marche konden proeven, zoals de Pecorino en de Passerina.

Grottammare is goed te bereiken vanaf de vliegvelden van Ancona en Pescara. Voor ons een zeer aangename verrassing waar we zeker nog eens terugkeren!”

Tip van Tanja van den Eijnden
Wat Vakantie in Grottammare
Waar Aan de kust, ten zuiden van Ancona en ten noorden van Pescara
Regione Le Marche
Waarom Er hebben belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden die de geschiedenis hebben veranderd
Doe-tip Er zijn leuke dingen in de buurt om te bezoeken, zoals de grote weekmarkt in San Benedetto del Tronto en het kantklossersdorpje Offida, ook heel mooi gelegen, in het binnenland van Le Marche.

Prachtig gelegen is het restaurant Papa Sisto, waar we genoten van een heerlijke zondagse lunch. En vergeet zeker niet naar het spectaculair gelegen Ripatransone te gaan, dat uitzicht vergeet je nooit meer!

Niet overslaan Tip van de redactie: ten zuiden van Grottammare ligt San Benedetto del Tronto. De molo sud, zuidpier, van dit kustplaatsje, bevat kunstwerken van artiesten uit de hele werk. De themanaam is ‘Scultura Viva’; alle kunstwerken zijn gelieerd aan de zee. Sommige kunstwerken staan er maar kort, andere langer.
Onderstaand kunstwerk heet ‘Il monumento del Gabbiano Jonathan’. Het is gemaakt door Mario Lupo die zich liet inspireren door het wereldberoemde boek Jonathan Livingston zeemeeuw.
San Benedetto del Tronto

San Benedetto del Tronto

Het strand bij Grottammare

Het strand bij Grottammare

Deel ook jouw ItalieTip!

Wil jij ook jouw ItalieTip delen en een eigen cartolina, ansichtkaart, op ItalieTips krijgen?
Mail dan jouw foto en korte toelichting!

Permalink naar %s