Sterrendiner in de gondel

De ruitenwissers moeten flink hun best doen om mij goed zicht op de weg te geven. Ik (Sytske Maaijen) ben onderweg naar Madonna di Campiglio in Trentino (Noord-Italië) en er is zojuist een knallende onweersbui losgebarsten. Vanavond ben ik uitgenodigd om de eerste editie van een Cena stellata in telecabina, sterrendiner in de gondel bij te wonen. Om precies te zijn in de Pinzolo – Campiglio Express. Chef-kok van het gerenommeerde sterrenrestaurant ‘Strigno del Duomo’ in Trento is deze uitdaging aangegaan. Ik woon al twintig jaar in deze regio, ben heel actief in de bergen, maar de bergen op zo’n manier meemaken,was ook nieuw voor mijn. Ik laat je even meegenieten…

Na onweer komt spumante

Terwijl ik de auto via de diverse bochten omhoog stuur, zie ik dat de lucht alweer openbreekt en haal ik opgelucht adem. Op het dakterras boven de parkeergarage van liftstation Colarin is er een opgetogen sfeer en ik kom ogen te kort; vrouwen met torenhoge hakken, stads geklede stelletjes, sportieve bergsporters, ze genieten allemaal van een glas spumante, de muziek en het uitzicht op de Brenta Dolomieten. Eenieder krijgt heel duidelijk instructies om goed naar de omroeper te luisteren omdat elke gondel een nummer heeft, gekoppeld aan de reservering. En als je je gondel mist, mis je dus automatisch je diner.

Dineren in de gondel

De organisatie en planning zijn perfect en als onze gondel arriveert, zitten we al snel aan een sfeervol gedekte tafel terwijl water, spumante ons wordt aangereikt. Enkele meters verder wordt het voorgerecht uitgeserveerd. Dan gaan we omhoog richting Patascoss boven Campiglio waar een eerste primo, voorgerecht, volgt. Dit is zo ontzettend leuk om mee te maken dat we bijna vergeten te eten. Maar daar is alweer het startpunt voor een tweede primo!

Een bijzondere ervaring

Zwevend boven de Brenta vallei met zicht op de Brenta Dolomieten waar de laatste zonnestralen de toppen roze kleuren, genieten we van een heerlijke verse pasta met wild. We toosten en kletsen tot we onder in het dal het secondo, hoofdgerecht, ontvangen met bovendien bij elke gang een bijpassende wijn. De bediening is razendvlug; de gondel stopt immers niet en dat maakt het geheel tot een echte uitdaging. De gondel keert nu via Val Brenta terug naar het beginpunt en geeft ons de tijd om nogmaals van het fraaie decor en deze bijzondere ervaring te genieten.

Sterrendiner in de gondel, editie 2019

Veel te snel naar onze zin wordt ons gevraagd uit te stappen om daarna van het buffet met ontelbare dolci e frutta te proeven. Ik ben onder de indruk van de organisatie en hoe ontzettend leuk dit was om mee te maken. Gelukkig is er besloten het niet bij een editie te laten want 3 augustus 2019 kun je dit zelf meemaken. Ik was er bij in 2018 en heb er een leuke videocompilatie van gemaakt. Ga jij in 2019 genieten van een sterrendiner in de gondel?

Leestip:

Meer info over Madonna di Campiglio

Cin cin! Cari saluti da Sytske Maaijen

Permalink naar %s