Win vrijkaartjes voor docu ‘Christo: Walking on Water’

win vrijkaartjes voor documentaire Christo: walking on water Vanaf donderdag 23 mei draait de heerlijke documentaire ‘Christo: Walking on Water’ in de Nederlandse filmtheaters. Het Lago d’Iseo [Iseo meer] speelt daarin een grote rol. De docu gaat namelijk over het grootse kunstwerk The Floating Piers. In 2016 liepen daar in 16 dagen tijd maar liefst 1,2 miljoen mensen overheen.

Zoals je ook in de trailer zult zien, geeft de film een inkijkje in de kunstwereld. De Nederlandse en internationale kranten zijn lovend over de documentaire.

The Floating Piers

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude, besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The Floating Piers. Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie.

Op de proef gesteld

In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld: ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur – gefilmd met adembenemende opnames vanuit de lucht en fly-on-the-wall camera’s. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid.

Onnavolgbaar

De energieke en liefdevolle documentaire Christo: Walking on Water is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.

Het bij vele Nederlanders geliefde Lago d’Iseo ligt in de provincia di Bergamo, regione Lombardia. Meer info over dit en de andere Noord-Italiaanse meren lees je in de merenspecial van Italie.nl

Win vrijkaartjes voor deze documentaire

Om vrijkaartjes te winnen, tag je onder het bijbehorende facebookbericht degene met wie je graag naar deze documentaire wilt. Like ook onze facebookpagina zodat we je een PB kunnen sturen als je hebt gewonnen. Sluitingsdatum: zondag 26 mei a.s.

De prijswinnaars zijn: Dineke Weddehol, Sophia Geuze, Norma Brink, Claudia Lazzaroni en Michel Herrewijn. Buon divertimento!

Bekijk de filmladder om te zien waar de 105 minuten durende documentaire gaat draaien, maar kijk eerst naar de trailer van ‘Christo: Walking on Water’:

Permalink naar %s