Caesar must die

Cesare deve morireDe opvoering van het befaamde Shakespeare-stuk Julius Caesar loopt ten einde, de artiesten worden onthaald met een uitbundig applaus. De lichten gaan uit, de acteurs verlaten het toneel en keren terug naar hun gevangeniscellen. Ze zijn allemaal gedetineerden in de Rebibbia-gevangenis in Rome. Een van hen vertelt: “Sinds ik kunst ontdekt heb, is deze cel pas echt een gevangenis geworden.”

‘Caesar Must Die’ (Cesare deve morire) is een film van de beroemde regisseurs Paolo en Vittorio Taviani. Hun film is een opvoering van het befaamde Shakespeare-stuk Julius Caesar en laat een wereld zien waarin er interactie bestaat tussen vriendschap en verraad, macht, oneerlijkheid en geweld. Voor deze theaterproductie volgden Paolo en Vittorio gedurende zes maanden de voorbereidingen.

‘Caesar Must Die’ is winnaar van de Gouden Beer op het Internationale Film Festival van Berlijn in 2012. ‘Caesar Must Die’ (Cesare deve morire) duurt 76 minuten en is Italiaans en Nederlands gesproken. Vanaf 13 december draait deze film in de Nederlandse filmtheaters.

Permalink naar %s