Lekker naar Ligurië!

Als we de spreekwoorden moeten geloven, zouden we in maart, april en mei beter niet naar Italië kunnen…
Marzo pazzerello, esci col sole e prendi l’ombrello, Maart roert zijn staart, april doet wat hij wil…  Dat weerhoudt ons (en jou) hopelijk niet voor een trip die kant uit. Wellicht helemaal als je leest dat aprile fa il fiore e maggio si ha il colore; in april is het tijd voor de bloemknoppen, in mei komen deze in al hun kleurenpracht uit.

Ook al kan het weer soms nog wat wisselend zijn, het is over het algemeen altijd lekkerder dan in Noord Europa. Groot voordeel van het voorjaar is dat de overnachtingsprijzen aantrekkelijker zijn, maar misschien minstens zo belangrijk, dat het minder druk is. Leuke tip dus ook voor de meivakantie!

Natuurlijk kun je in het voorjaar ook goedkoop vliegen naar tal van Italiaanse bestemmingen. Het voorjaar is ook een mooie tijd om zowel steden te bezoeken, als lekker te wandelen in de natuur, of om in het zonnetje een boek te lezen. Je kunt rondreizen maar ook voor een vaste uitvalsbasis kiezen.

Onze tip: Liguria

Liguria heeft een mild klimaat en op sommige gedeelten zelfs een microklimaat. Daardoor zul je er palmen en cactussen zien. De regione leent zich zowel voor een actieve als een luiervakantie. Sta niet te kijken als Italianen je meewarig aankijken als je besluit tóch een duik te nemen in de dan nog frisse zee… Je kunt rekenen op tal van gezondheidsadviezen, want het is echt ‘not done’ om in het voorjaar al het frisse zeewater in te gaan.

Om naar Liguria te gaan, vlieg je goedkoop op Nice en vervolgens ben je er met een huurauto binnen een uur. Je slentert er vervolgens over een van de vele boulevards van de Riviera dei fiori, Bloemenriviera, bijvoorbeeld in San Remo of Ventimiglia. Of wellicht gaat je voorkeur uit naar de Riviera di Levante, aan de andere kant van Genova [Genua]. Je struint door de straatjes van het verrassende Genova, loopt de kronkelende wandelroute die de Cinque Terre met elkaar verbindt of kiest juist voor een wandeling of fietstocht door het heuvel- en bergachtige binnenland.

Romantisch

Ga je romantisch met z’n tweetjes dan kan je uitvalsbasis de sfeervolle Olijfmolen kunnen zijn. Als je op het eind van de dag moe maar voldaan ’thuis’ komt, ontspan je heerlijk op het terras of pak je een lekker warm bad. Valt het weer tegen, dan is het verre van een straf om er binnen te moeten blijven. Bekijk de foto’s maar eens!
Ga je met meer personen dan kun je natuurlijk ook een vakantiehuis of appartement in Ligurië boeken.

Enne… bedenk een ding, als het regent, levert dat later een goede wijnoogst op! Aprile ogni goccia un barile, Dat klinkt toch heel wat fijner dan ‘april doet wat hij wil’, toch?!

PS Mocht je nou verliefd worden op de streek, weet dat er in Ligurië nog een bijzonder gelegen én betaalbaar castello te koop staat…

Meer over Liguria

Permalink naar %s