’s werelds beste restaurant is in Italië

Het team van het beste restaurant ter wereld: Osteria Francescana van Massimo Bottura

© Foto: Diego Poluzzi

Sinds 13 juni 2016 ligt il miglior ristorante al mondo, het beste restaurant ter wereld, in Italia, in de Via Stella 22 in Modena om precies te zijn. De eer is aan Osteria Francescana ten deel gevallen. De premiazione, prijsuitreiking, vond plaats tijdens de 15e editie van de prestigieuze verkiezing van ‘The World’s 50 Best Restaurants’ in New York.

Het is daarmee de dag van lo chef Massimo Bottura en de dag van la cucina italiana. Het is de bevestiging dat de traditionele Italiaanse keuken het nakijken geeft aan de Franse, Spaanse en welke andere internationale keuken dan ook.

Het is namelijk niet zomaar een prijs, maar het is een van de meest gezaghebbende onderscheidingen in de restaurantwereld. Voor Bottura komt het trouwens niet geheel onverwacht. Als lo chef più apprezzato e famoso d’Italia, de meest gelauwerde en beroemdste chef-kok van Italië, werd hij in 2014 al derde, in 2015 tweede en nu dan il primo posto assoluto. Samen met zijn keukenbrigade en vol passione heeft hij het concept ‘Made in Italy’ op de wereldwijde restaurantkaart gezet.

Osteria Francescana

Massimo Bottura opende zijn Osteria Francescana in 1995, waar hij de traditionele Italiaanse keuken liet samengaan met culinaire vernieuwing, hedendaagse kunst en design. Precies datgene waar ‘Made in Italy’ voor staat.

Zeven jaar later volgde de eerste Michelinster en in 2012 kreeg het restaurant zijn derde ster. Het is dus niet geheel onverwacht dat Bottura nu ook deze internationale onderscheiding in de wacht heeft gesleept. Als je dus een keer in de buurt van Modena bent, dan is deze osteria een bezoek meer dan waard. Dat je er goed aan doet tijdig te reserveren moge duidelijk zijn; helemaal als je bedenkt dat het restaurant maar 12 tafeltjes heeft…

 

Permalink naar %s